Ďalšie zemetrasenie v Turecku
19 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Po silnom zemetrasení, 6. februára sa v Turecku vyskytlo už stovky malých zemetrasení. Zem sa ešte stále chveje, ale tamojších obyvateľov, návštevníkov a všetky záchranné zložky z noci na dnes vystrašilo ďalšie silné zemetrasenie, s magnitúdou väčšou ako 5.

"K silnému zemetraseniu došlo o 20:31 nášho času v hĺbke asi 10 km, čo sú rovnaké parametre, ako počas ničivých zemetrasení spred dvoch týždňov. Práve plytkosť zemetrasení ma svedomí obrovské škody," informoval na svojej stránke portál iMeteo.

Večerné zemetrasenie malo magnitúdu 5.2 a epicentrum ležalo v provincii Kahramanmaras.

Ide o oblasť, ktorá je už aj tak veľmi poškodená.

Ľudia vybiehali zo svojich domov a budovy vážne poškodené predchádzajúcimi zemetraseniami sa zrútili.Podľa prvotných informácii ľudia opäť vybiehali zo svojich domovov a hlásia zrútenie len už poškodených a opustených budov.

Zemetrasenie patrilo k tým silnejším.

"Celková bilancia obetí zemetrasenia v Turecku dnes vzrástla nad 40 000, pričom Sýria hlásia viac ako 6 000 obetí. Sýria však počet obetí neaktualizovala už niekoľko dní a to aj pre prebiehajúci vojenský konflikt," píše portál iMeteo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik