Pápež František: NEREZIGNUJEM! Pápežstvo je na celý život
18 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Pápež František sa snaží potláčať klebety o možnej pápežskej rezignácii. Trvá na tom, že to nemá na svojom „programe“, informuje Breitbart.

Pápež Benedikt XVI. „mal odvahu to urobiť, pretože sa kvôli svojmu zdraviu necítil na pokračovanie,“ povedal pápež členom jezuitskej rehole v relácii otázok a odpovedí zverejnenej vo štvrtok, ale „vôbec to neznamená, že odstupujúci pápeži by sa mala stať, povedzme, ‚módou‘, normálnou vecou.“

"Momentálne to nemám na programe," dodal.

Pápež ďalej vysvetlil svoje presvedčenie, že pápeži sú volení na celý život a nie na dobu určitú. „Verím, že pápežova služba je ad vitam ,“ povedal, pričom použil latinský výraz, ktorý znamená „na život“.

Pápež František slávi krsty v Sixtínskej kaplnke, foto: Vatican Media cez Vatican Pool/Getty Images

„Nevidím dôvod, prečo by to tak nemalo byť,“ pokračoval. „Myslite, že služba veľkých patriarchov je vždy na celý život! A dôležitá je historická tradícia. Na druhej strane, ak počúvame 'klebetenie', potom by sme mali meniť pápeža každých šesť mesiacov!" vyhlásil v súvislosti s opakovanými fámami, že zvažuje odstúpenie.

Ako to urobil pri iných príležitostiach, František uznal, že krátko po zvolení napísal rezignačný list a doručil ho vtedajšiemu štátnemu sekretárovi kardinálovi Tarcisiovi Bertonemu.

„Neviem, kde je tento list. Urobil som to pre prípad, že by som mal nejaký zdravotný problém, ktorý by mi bránil vo výkone služby a nebol by som pri plnom vedomí a schopný odstúpiť,“ povedal.

WEF PROTI SLOBODNÉMU SVETU: Cenzúra, hromadné špehovanie a konzumácia hmyzu!
Svetová ríša budovaná Svetovým ekonomickým fórom (World Economic Forum , WEF) potláčajúca jednotlivé štáty, prevzala to najhoršie zo svetových diktatúr a výsledkom je Frankensteinovo „woke“ monštrum. Skonštatoval to vo svojom komentári pre... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme