Karol Farkašovský: Toto už zdravý rozum neberie
18 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Dlhoročný novinár a politik Karol Farkašovský prezidentku upozorňuje, že Slovensko je zo dňa na deň v hlbšej kríze, ktorú môže vyriešiť len ona tým, že vymenuje úradnícku vládu. Krízu podľa Farkašovského spôsobili tí, čo by mali Slovensko spravovať zodpovedne.

V jednom Farkašovský s prezidentkou súhlasí – s pomenovaním parlamentná smršť. Lenže to, čo sa podľa Farkašovského tvári, ako prípravy, to je obyčajné odsúvanie problémov, a na to už nestačí povestné prezidentkino citlivé vnímanie. Občania od prezidentky čakajú razantné konanie. Právnička Laššáková však vysvetľuje, prečo prezidentka nekoná. A premiér v demisii je spokojný...

Tu už nejde o fazuľky

„Dokedy má Slovensko trpieť? Vládne tu chaos, inflácia, chudoba, gerilovská politika hazardérov, atómovky, servilnosť, mocenská bohorovnosť a diletantské spravovanie štátu. Chlóra buandy už stačilo. A naveky. Tu už končia všetky žarty. Tu už zavládla taká hlboká spoločenská kríza a občianska depresia, akú si nikto z nás nepamätá,“upozorňuje dlhoročný novinár s tým, že Slovensko padá na kolená. Prezidentke dáva za pravdu, že na svedomí to má, ako to ona pomenovala, parlamentná, legislatívna smršť.

Prezidentkino zlyhanie
Ide to mimo nej. Vlastne, rúti sa to mimo nej. Koalícia si z nej nič nerobí, prelamuje je vetá, hoci v tomto čase je prezidentka podľa Ústavy SR nadriadená vláde, ergo vládnemu parlamentnému valcu. Koalícia si pod jej dohľadom urobila z ústavy... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Tvária sa, že pracujú

„Poslanecké omyly v Národnej rade SR sa utrhli z reťaze. Bez akejkoľvek hanby a sebareflexie. Vraj diskutujú... rokujú... pripravujú...chystajú, ale  v skutočnosti najmä presúvajú a odsúvajú body programu schôdzí. Namiesto pružného riešenia akútnych problémov ľudí a prijatia skoršieho termínu predčasných volieb si dali pauzu na prázdninové lyžovanie,“vyčíta zákonodarcom Farkašovský, ktorému to zdravý rozum neberie.

Karol Farkašovský. Reprofoto FB (@Slovenská národná strana)

Ona tomu nerozumie?

„Neverím, že toto všetko nevidno z okien prezidentského paláca. Nechce sa mi veriť, že tomu nerozumie hlava štátu a jej poradcovia. Slovensko má dosť politického vajatania. Už nestačia zmierlivé slová, ani citlivé vnímanie,“ myslí si Farkašovský, ktorý odmieta aj argument o riskovaní povesti ľudí v prípadnej úradníckej vláde.

Čo od prezidentky všetci očakávajú

„Slovensko je v pokročilom štádiu hospodárskeho, spoločenského i morálneho rozkladu. Očakáva od prezidentky pevnú ruku, prevzatie osobnej i politickej zodpovednosti za osud krajiny. Očakáva razantný, jasný a nekompromisný postoj. Deštrukciu a nivočenie štátu treba zastaviť. Je smutné, že k tomu musia vyzývať zúfalí občania. Slovensko je naša domovina. Nedáme si ju ohrozovať ani zvnútra ani zvonka. Preto je najvyšší čas brať veci vážne a konať,“upozorňuje na záver Farkašovský.

Právnička Laššáková je priam fascinovaná Čaputovou: NEVIE SI UPRATAŤ ANI DOMA! (VIDEO)
Dôvodom fascinácie Laššákovej prezidentkou je aj to, že Čaputová, ktorá je opakovane, už po štvrtýkrát, jednou zo sto najvplyvnejších žien sveta, si nevie "upratať" na domácej politickej scéne. Judita Laššáková pripomína radosť v prezidentskom... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Eka Balaskova
?session=true

Laššákoá vie, prečo prezidentka nekoná

„Potom, ako si s vami Národná rada doslova vytrela zadok, hneď na druhý deň ste nevymenovali novú vládu,“ vyčíta prezidentke Laššáková, ktorá je presvedčená, že prezidentka to neurobila z obavy, že ostane bez podpory médií pri opätovnej kandidatúre na prezidentský post.

Právnička Judita Laššáková, Zdroj: Facebook J. Laššákovej

Všetci kritizujú, Heger je spokojný

Odvolaný premiér Eduard Heger (OĽaNO) považuje úvahy o riešení situácie v parlamente vymenovaním úradníckej vlády, za absurdné.

"Obávam sa, že by sa situácia ešte zhoršila. Obzvlášť v období, keď Slovensko musí byť stabilným partnerom v čase vojny na Ukrajine. Zabehnutí ministri implementujú prijatú pomoc v kríze, prijímajú a uvádzajú do života legislatívu, ku ktorej sme sa zaviazali v pláne obnovy," myslí si premiér v demisii.

Heger pritakáva Čaputovej: Úradnícka vláda? ABSURDNÉ!
Prezidentka Zuzana Čaputová neplánuje menovať úradnícku vládu. Aj podľa dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) by úradnícka vláda situáciu v parlamente nevyriešila, ale, naopak, zhoršila. Prezidentka najprv rozbúrila vody, a potom sa... Čítať ďalej
18 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme