Jednotka Edelweiss vypálila Ostrý Grúň a Kľak, vyznamenania s jej názvom udeľuje Zelenskyj
19 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Pričinlivým poskokom a lovcom hoaxov hneď na úvod pripomeňme, že podklad pre nasledujúci text uverejnila oficiálna Ukrajinská Pravda. Oveľa zaujímavejší a najmä nespochybniteľný je však prezidentský web Volodymyra Zelenského. Komentár k textu napísal český sociológ Petr Hampl na sociálnej sieti.

Najskôr však reprofoto z Ukrajinského prezidentského webu https://www.president.gov.ua/documents/802023-45805  v preklade.

Výnos v preklade

 

Pre stále pochybujúcich - výnos v originálnom jazyku:

 

Vysvetlenie ideológov a "Kyjevofilov":

 

Edelweiss znamená vraj to isté ako horský kvet plesnivec/protež. S týmto geniálnym postrehom prišla na Twitteri stránka, ktorá sa zaoberá proukrajinskou propagandou. Podľa tejto stránky je vyznamenaním horský kvet.Tak má vyzerať pokus o presvedčenie verejnosti, že prezident Zelenskyj nevie, čo v nacistickej terminológii znamená pojem "Edelweiss".

 
Nasleduje komentár sociológa Petra Hampla bez redakčného zásahu, iba preložený z češtiny

"Hitlerova divízia Edelweiss bojovala na východnom a západnom fronte. Primárne sa zameriavala na boj s partizánmi a trestanie tých, ktorí údajne podporovali partizánov. Ale aj oni vyzerali inak. Možno v septembri 1943 zastrelili viac ako 5 000 bezbranných talianskych zajatcov. To je zločin väčší ako Katyň.

Desiatky incidentov s menším mučením a vraždami tu nechcem spomínať.


Toto by bola stará história. Predvčerom však ukrajinský prezident Zelenskyj udelil jednej zo svojich elitných jednotiek čestný titul Edelweiss.
Toto je neskutočne nechutné, ale aj extrémne hlúpe.

Ak chcel niekto presvedčiť ruskú verejnosť, že NATO oživuje starý hitlerovský nacizmus, tak sa mu to podarilo. Ak chcel niekto motivovať ruských vojakov, podarilo sa.


A teraz pozorne počúvajte ticho

Ako sa nikto zo západných politikov neodváži povedať ani slovo.Tak len nech vás ani nenapadne šíriť dezinformačný naratív, že podporujeme neonacistický režim na Ukrajine." Znel komentár k udalosti zo strany českého sociolôóga Petra Hampla.

 

Venujte, prosím, pozornosť aj tomuto článku o vrahoch z Kľaku a Ostrého Grúňa

Iba nedávno sme si pripomínali túto tragédiu nášho národa:

V obciach Kľak a Ostrý Grúň si pripomenuli udalosti Krvavej nedele z roku 1945
V obciach Kľak a Ostrý Grúň v okrese Žarnovica si v nedeľu pripomínali udalosti z januára 1945, keď pri vypálení obcí nacistami prišlo o život 148 ľudí. Na pietnom spomienkovom zhromaždení na takzvanú Krvavú nedeľu sa zúčastnili aj zástupcovia... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik