VIDEO Desivý odkaz Slovensku v ruskej televízii
17 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

V ruskej televízii zazneli výzvy na údery proti letiskám a logistickým uzlom na Slovensku a v ďalších siedmich krajinách NATO! Za dodávky tankov a stíhačiek Ukrajine.

Ruský moderátor Vladimir Solovjov vo svojej relácií vyhlásil, že legitímnymi vojenskými cieľmi Ruska sa teraz stalo osem krajín. Medzi tieto krajiny zaradil aj Slovensko, upozornil na to ukrajinský poslanec Anton Geraschenko na Twitteri

 

V utorok 14. februára bol na ruskej televízii v relácii Večer Vladimira Solovjova aj politológ z Bieloruskej štátnej univerzity Vadim Gigin a v záverečnej časti programu mali neuveriteľný dialóg, ktorý sa točil okolo dodávok tankov a stíhačiek pre Ukrajinu krajín NATO. 

Nemecký minister obrany Boris Pistorius totiž na sprievodnom videu uviedol, že nevidí na Ukrajine v dohľadnej dobe koniec vojny a ani jasného víťaza. Išlo o výrok na okraj schôdzky ministrov obrany v Bruseli a Solovjov vyhlásil, že tých 8 krajín NATO, ktoré v blízkej dobe majú na Ukrajinu poslať tanky, transportéry a dokonca možno aj stíhačky, de facto vyhlásili Rusku vojnu.

Nasadia Rusi zbrane ťažšieho kalibru?

A na územiach týchto štátov sa nachádzajú zariadenia vojenského charakteru, ktoré sú legitímnymi cieľmi Ruskej armády. A v reakcii na to Vadim Gigin vyhlásil, že vojnu je možné ukončiť len tak, že sa zvýšia stávky v tejto vojnovej hre, čo by vraj zaistili práve ťažšie zbrane.  A to platí nielen pre kolektívny Západ, ktorý tieto ťažšie zbrane teraz chce na Ukrajinu dodávať, ale platí to aj pre Ruskú armádu, že musia na Ukrajine nasadiť zbrane ťažšieho kalibru.

Sabotuje Slovensko Ukrajinu? Kyjev sa sťažuje!
Bratislava už niekoľko týždňov neumožňuje opravovať nemecké húfnice z Ukrajiny. "Slovensko už týždne nepúšťa na svoje územie zbrane nemeckej výroby z Ukrajiny, ktoré tam musia opraviť". Ako uvádza ukrajinská „ European Truth “, píšu o tom nemecké... Čítať ďalej
16 | 02 | 2023 | Milan Laca

Lenže ťažším kalibrom sú už len zbrane jadrové, pretože všetky ťažké zbrane už Ruská armáda na Ukrajine používa. Zmienky o Slovensku padali v programe až nezvyčajne často a pokiaľ dôjde k ďalšej eskalácii, je veľmi pravdepodobné, že prvé údery Ruskej armády budú mieriť práve na Slovensko, spolu s Poľskom. A to už by nebola mobilizácia len teoretickou otázkou, ale veľmi pravdepodobnou realitou.

Solovjov vyhlásil, že tých 8 krajín NATO a medzi nimi aj Slovensko prestanú dodávať zbrane Ukrajine len vo chvíli, keď dorazí vojna do ich domovov, do ich blízkosti, teda legitímne údery na letisko NATO na Slovensku, Sliač a Malacky-Kuchyňa, čo sú dve vybrané úderové oblasti pre Ruskú armádu, ako už odznelo skôr v jeho programoch.

Vadim Gigin

V stredu na rádiu Komsomolská pravda to bolo dodatočne vysvetlené vojenským odborníkom. A je to naozaj zaujímavé. Ruská úderná doktrína totiž považuje údery lietadlami akéhokoľvek typu proti Ruskej armáde za tzv. diaľkové zbrane a Ruská armáda považuje letiská, z ktorých lietadlá štartujú, za legitímne ciele úderov pre raketové vojsko Ruskej armády.  

A to aj v prípade, že tie lietadlá pilotujú iní piloti, než sú piloti druhej strany konfliktu. Ak by teda napr. zo Slovenska štartovali helikoptéry alebo stíhačky so slovenskými pilotmi a zapájali by sa do bojov nad Ukrajinou, potom by Ruská armáda na tieto letiská na Slovensku okamžite zaútočila raketovými údermi, a to bez ohľadu na to, že by išlo o letisko v členskej krajine NATO.

Lenže, toto platí iba pre lietadlá. Pokiaľ totiž z krajiny NATO vyjde vlak naložený tankami, transportérmi a dokonca aj rozobranými vrtuľníkmi a stíhačkami, potom sa stáva legitímnym cieľom útoku až na území konfliktu, v ktorom operuje Ruská armáda, to znamená až na území Ukrajiny.

Nové sankcie, nový optimizmus...
USA oznámili veľké sankcie G7 proti Rusku. Námestníčka ministra zahraničných vecí Nulandová oznámila nový balík sankcií proti Rusku k 24. februáru. A zas udrieme! Victoria Nulandová informovala o novom balíku protiruských sankcií, ktorý... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik