Nahnevaný Linhart: Potopili ma tí, čo mi sľúbili podporu
17 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Poslanec Patrick Linhart (nezaradený) dlhodobo pracoval na niekoľkých zákonoch, ktoré nakoniec nepodporili ani tí, ktorí mu podporu sľúbili. Spolupracovalo na nich päť ministerstiev a mali zabezpečiť to, s čím sa Linhart dostal do parlamentu – lepšie postavenie slovenských produktov na trhu.

Ide mu tiež o širšie možnosti distribúcie potravín lokálnych výrobcov a pestovateľov v regióne, v ktorom boli vyprodukované. Linhart roky hovorí o potravinovom semafore a rád by „klepol po prstoch“ nefér trhovníkom. Dnes je rozhorčený, pretože mu zákony možno neprejdú. Ešte v novembri to pritom Linhart videl na svoje úspešné ťaženie v politike. O čom vlastne je potravinový semafor?

Na čom pracoval

„1. Pomoc slovenským poctivým poľnohospodárom, gazdom a výrobcom cez odbytové centrá - výkupne (alokovaných sľubom Matoviča, Vlčana a Kollára 40 mil.€ )

2. Zabezpečenie testovaných a cenovo dostupných slovenských lokálnych produktov do škôl, škôlok, nemocníc, DSSiek a neskôr do maloobchodných sietí.

3. Oddelenie zeleninových vekslákov od poctivých pestovateľov na tržniciach

4. Urýchlenie dokončenia aplikácie Potravinový Semafor a jeho urýchlené spustenie do prevádzky s plnou databázou produktov na slovenskom trhu

6. Finančná injekcia pre výkon kontrol štátnou veterinárnou správou - záruka kvality potravín

7. Zlepšenie kvality stravovania v školách, nemocniciach.... s platnosťou od 1. marca pôjdu do pléna až ... v marci. Práve o tom rozhodla v parlamente koalícia,“ rekapituluje Linhart na sociálnej sieti.

Čo je na tom zlé?

Linhart si posťažoval, že tieto zákony možno utopia tí, ktorí ich podporu obyvateľom sľúbili.

„Nechce sa mi veriť, žeby takto niekto podviedol ľudí po tom, ako im tieto zákony sľúbil aj so 40 miliónovou podporou. Veď uvidíme,“ uzatvára Linhart.

Poslanec Linhart je spokojný, ľudia z praxe majú pre neho odkaz!
Dlhodobou agendou poslanca NR SR, Patricka Linharta (Sme rodina) je stravovanie, zvlášť to školské a nemocničné. Nami oslovení vedúci školských jedální jeho úsilie veľmi kvitujú. Myslia si však, že nie systém je ten "sabotér", kvôli ktorému je... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ešte nedávno veril v úspech

"Pokiaľ sa mi toto ešte podarí, môžem s kľudom odísť z politického bahna a povedať si, že to celé malo význam," píše Linhart o zavedení zdravších potravín z lokálnej produkcie do školského stravovania.

Ako bonus mal poslanec za cieľ aj čosi ako potravinový kódex, kde „Jogurt bude naozaj jogurtom a šunka šunkou,“ napísal ešte v novembri.

O čom mal byť potravinový semafor

Podľa Patricka Linharta, je tento systém aj bojom proti rôznym podvodom v potravinárstve, ako je napríklad falšovanie pôvodu hydiny či ovocia a zeleniny. Napríklad údajne až u 70 % testovaných potravín nekorešponduje to, čo sa uvádza na obale so skutočnosťou. Okrem toho sa na obaloch nenachádzajú všetky informácie a sú napísané takými malými písmenami, že ich väčšina ľudí ani neprečíta. Teraz bude stačiť mať stiahnutú aplikáciu v telefóne a v nej nájdete o potravinách všetko.

Nie kovidový, ale potravinový semafór - Sme rodina chce pomôcť pri výbere kvalitných potravín
01 | 02 | 2021 | sefredaktor

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok