MIMORIADNA TRAGÉDIA! TEHOTNÚ ŽENY ZACHYTIL VLAK
17 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Mimoriadna tragédia sa stala na železničnej trati medzi Novým Mestom nad Váhom a Myjavou. Osobný vlak zachytil ženu, ktorá sa pohybovala na koľajisku. Žena bola tehotná.

Incident sa stal medzi Starou Turou a malou obcou Vadovce.

Muž, jeho tehotná manželka a ich syn sa spolu peši vracali domov. Aby sa vyhli autám nešli po asfaltovej ceste, ale po koľajniciach v lesnom poraste. Tadiaľ ale v tom čase prechádzal osobný vlak. 

"Rušňovodič osoby včas spozoroval a vykonal nevyhnutné úkony na zabránenie stretu vlaku s osobou. Nešťastiu sa ale nedalo zabrániť z dôvodu brzdnej dráhy vlaku," informovala podľa portálu tvnoviny.sk, Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Otec so synom sa prichádzajúcemu vlaku včas vyhli, ale 38-ročná žena mala zle odhadnúť bezpečnú vzdialenosť a osobný vlak ju zrazil k zemi, kde zostala nehybne ležať. Bola v šiestom mesiaci tehotenstva.

Počas prevozu žena ešte žila

"Vyslaným záchranárom sa ju podarilo oživiť, do nemocnice ju transportovali v umelom spánku v kritickom stave," informovala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. 

"Bola k nám prevezená tehotná žena. Žiaľ, aj napriek enormnej snahe lekárov nášho zdravotného tímu sa ženu ani dieťa nepodarilo zachrániť," uviedla Martina Holecová, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Trenčíne.

ŽSR priznali, že evidujú zvýšený výskyt osôb, ktoré sa neoprávnene pohybujú po trati. "Chceli by sme poprosiť aj verejnosť, ak spozorujú takéto osoby, aby nahlásili ich pohyb," vyzvala hovorkyňa ŽSR.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok