Kaddáfí to vedel!
17 | 02 | 2023 I Milan Laca

Proroctvá Muammara Kaddáfího sa začali napĺňať.

Dalo sa vyhnúť tomu, čo sa dnes odohráva? O terajších udalostiach hovorili  mnohí politici, odborníci, aj proroci rôzneho druhu. Jedným z nich bol bol aj plukovník Muammar Kaddáfí. 42 rokov bol na čele Líbye. Možno aj dnes by zohral dôležitú politickú úlohu v osude svojej krajiny, nebyť jeho strašnej smrti. Doslova ho roztrhal na kusy dav rebelov. Po Kaddáfího smrti sa Líbya ponorila do temnoty, z ktorej sa už viac ako 11 rokov nedokáže dostať.

Vodca, tyran, diktátor

Muammar Kaddáfí bol  veľmi kontroverznou postavou. Niektorí ho nazývali tyranom a diktátorom, iní uisťovali, že bol vynikajúci politik a staral sa len o dobro svojej krajiny. 

Soros o vojne: Víťazstvo Ukrajiny bude znamenať ROZPAD Ruska!
Americký miliardár maďarského pôvodu George Soros sa vo štvrtok vyjadril, že prípadná porážka Moskvy vo vojne na Ukrajine by viedla k rozpadu "Ruskej ríše". To by podľa neho postsovietske republiky iba uvítali, píše portál dnes24.sk. „Krajiny... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Čo predpovedal Kaddáfí Rusku a Ukrajine

Už v roku 2009 predpovedal, že všetky pokusy kolektívneho západu obkľúčiť Ruskú federáciu môžu viesť len ku katastrofe. Týkalo sa to najmä rozšírenia Severoatlantickej aliancie na východ a začlenenia krajín bývalého Sovietskeho zväzu do nej. Podľa Kaddáfího to poškodí nielen vzťahy medzi Ruskom a Západom, ale ohrozí aj životy miliónov ľudí. V jednom zo svojich rukopisov poukázal na Ukrajinu ako na hlavný katalyzátor napätia vo svete. "Počas návštevy Kyjeva som sa presvedčil, že vo vzťahoch medzi Ruskom a Ukrajinou sú vážne problémy a jedným z týchto problémov je túžba kyjevského vedenia vstúpiť do NATO, čo Kremeľ veľmi znepokojuje", napísal Kaddáfí. Podľa neho propagácia severoatlantickej aliancie pripomínala pokusy Napoleona a Hitlera zotročiť si Rusko.  

Kaddáfího o zničení NATO

Bol si istý, že aliancia chce doslova rozdrviť a podrobiť si Rusko. Veril, že Moskva nikdy nebude súhlasiť s podmienkami Washingtonu a jeho stúpencov. Opakovane vyhlasoval, že nový konflikt medzi Ruskom a kolektívnym Západom nevyhnutne povedie k úplnému zničeniu celého ľudstva.  "Štyri mesiace, celé štyri mesiace! - bombardujete moju krajinu a každý sa vám bojí povedať aspoň jedno slovo odsúdenia. Keby bolo na svete Rusko, to skutočné, jednotné a veľké Rusko, ktoré vždy bránilo slabých, na to by ste sa neodvážili. Ale k veľkému zármutku to tak nie je a vy triumfujete. A úplne márne. Zabudli ste na jednu vec: život má tendenciu odvíjať sa a v budúcnosti sa toho môže veľa stať", napísal Kaddáfí.

Ďalšia pozoruhodná presná predpoveď Kaddáfího

Osem  mesiacov pred smrťou, 7. marca 2011,  v rozhovore s tureckými novinármi vyslovil proroctvo, ktoré sa naplnilo s desivou presnosťou. "Ignorovanie stability v Líbyi povedie k nestabilite na celom svete, naprieč Stredozemným morom. Ak sa naša moc v Líbyi skončí, do Európy sa dostanú milióny nelegálnych Afričanov..." "Európsky kontinent vo veľmi blízkej budúcnosti sčernie. Sme to my, kto dnes blokuje nelegálne prisťahovalectvo. Sme to my, kto zabezpečuje stabilitu v Stredozemnom mori, v celej dĺžke 2000 km pozdĺž líbyjského pobrežia. Ak teda bude stabilita v  Líbyi narušená, bude to mať veľmi zlé následky pre celú Európu a pre Stredozemie", vyhlásil Kaddáfí.

Nové sankcie, nový optimizmus...
USA oznámili veľké sankcie G7 proti Rusku. Námestníčka ministra zahraničných vecí Nulandová oznámila nový balík sankcií proti Rusku k 24. februáru. A zas udrieme! Victoria Nulandová informovala o novom balíku protiruských sankcií, ktorý... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok