Horúci parlamentný zemiak "elegantne" švacli po prezidentke
17 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Svätá trojica" (pri všetkej úcte k pôvodnému obsahu súslovia) si prehadzuje v rukách štát ako detváky horúci zemiak, práve vytiahnutý z popola. Momentálne ho drží, zjavne nie nadšená, prezidentka. "Sedí ryba pri potoku, drží zlatý meč, na koho to slovo padne, ten musí ísť preč." Alebo, ak by takto pracoval v zamestnaní ktokoľvek z nás, má hodinového padáka.

Poslanecké grémium, vyhlásenie päťminútovej prestávky, ktorá trvá pätnásť minút, ďalšia prestávka na "poradu klubu" a toto dokola za jeden rokovací deň nespočetnekrát. K tomu ešte bežné parlamentné obštrukcie, zmätky, chaos, diletantstvo a najmä, obrovský kopec straníckych ideológií a hulváti v texaskách, ktorí ani nechápu kedysi významnosť a dôstojnosť parlamentnej pôdy. Práca parlamentu je, v prenesenej podobe k akémukoľvek zamestnávateľovi - bohapusté flákačstvo. A najnovšie aj žonglovanie s časom, peniazmi, populizmom a trpezlivosťou tých, ktorých záujmy Národná rada Slovenskej republiky má zastupovať.

Treba naštvať prezidentku

Tak nejak to vyplýva z ďalšieho cirkusového parlamentného predstavenia, ktoré v pôvodnej réžii malo byť mimoriadnou schôdzou na skrátenie volebného obdobia s termínom jún 2023. Parlament hlavu štátu efektne prefackal (nie, že by nebolo za čo) a poslal ju ticho šúchať nožičkami do kúta. Jej výroky z uplynulých dní v zmysle, že "súčasná politická situácia, charakterizovaná legislatívnou parlamentnou smršťou, ohrozujúcou ústavné princípy a verejné financie, je pre Slovensko neúnosná a žiada si skorší termín predčasných volieb" sa tak stali iba čímsi ako je to známe trhovnícke "kúpte si, mladý pán, sú chutnučké, zdravučké". Proste, hlava štátu zhovädená tak, ako by to nedokázal spraviť ani jej najzarytejší odporca.

Nielen Sulíkove piruety

Ondro Nepela by mu závidel. Sulík skáče trojité až štvorité parlamentné salchovy a rittbergery vo vlastných (straníckych) postojoch, raz hovorí to, inokedy tamto, ale, hlavne, nič z toho neplní. V parlamente je raz za september, inokedy za jún, občas mu je to jedno a keď treba povedať teda za "nakedy", potom odpinká záujemcov o odpoveď na prezidentkin palác. A aby sa teraz Matovič nevytešoval, že tlčieme iba  do Sulíka, tak tu je jeho úplne rovnaký postoj k danej téme: Ak by reálne hrozilo, že prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje úradnícku vládu, podľa lídra OĽANO Igora Matoviča by sa všetky strany dohodli na čo najskoršom termíne predčasných volieb. "Nikto nechce, aby si tu prezidentka urobila úradnícku vládu z politikov z Progresívneho Slovenska, ktorí nemajú žiadnu legitimitu," vyhlásil Matovič. A ak by OĽANO po vymenovaní úradníckej vlády hlasovalo za skorší termín volieb, SaS by s tým údajne tiež nemala problém. Kollár? Ten iba vyhlásil v poradí ďalšiu, už neviemkoľkú, hodinovú prestávku a to ešte neprišiel s nejakou genialitou Šipoš. Ozaj, len tak, btw, Remišová s nulovými preferenciami zas operatívne, aktuálne a najmä k veci trieska niečo o blokovaní webov. Proste, už nielen Matovič je na kazajku. Hoci je v tej disciplíne absolútnym lídrom.

Týranie občanov

Je chvályhodné, že v tom popisovanom neorganizovanom chaose posunuli poslanci do druhého čítania tému "ochrana psov či mačiek". Sme však v situácií, v ktorej by sa predkladateľka návrhu, pani Krištúfková z famílie Borisa Kollára, mala asi viac venovať ochrane občanov pred týraním zo strany koalície. A aby sme nezabudli, k tej ľudomilnosti" poslancov - za zápis staršieho auta si od apríla najmä starší ľudia s obmedzenými finančnými zdrojmi priplatia. Teda, ak nie ste mafián, boháč, politik, poslanec, nemáte tak na dvojmiliónové SUV a chcete napríklad iba starú Felíciu, aby ste nevládneho príbuzného mohli voziť k lekárom, registračný poplatok za evidenciu auta na polícii budete mať vyšší, lebo vraj zohľadní jeho emisnú triedu. Čiže milionári za svoje nové limuzíny ušetria v porovnaní s vami aj tu. No, veď, cirkus a hlavne - poslanci, rozhodujúci za ľudí, mysliaci na ľudí, sociálne sa tváriaci a neuveriteľne asociálne rozhodujúci.

A je po ďlšej pauze, bude zas grémium?

Alebo už tradične navrhne Šipoš poradu klubu? Lebo oni doteraz nevedia čo sami so sebou a ako ďalej? Počkajme si chvíľu, veď hodinka na obed ťažko upracovanému poslancovi stačí iba výnimočne a napokon - už je piatok popoludní a to je vrchol drzosti, keď ešte bude musieť aj rozhodovať bez šance na odloženie témy na inokedy. Neschopní a leniví ľudia takto ukazujú svojim správaním schopným a pracovitým ľuďom aroganciu, nadradenosť, ignoráciu a samoľúbosť. Ale, poďme k odloženému hlasovaniu o skoršom termíne volieb, opäť oneskorenému, veď presnosť je výsada iba chudákov... No a výsledok?  Národná rada Slovenskej republiky nie jFfico oznámil ďalšiu iniciatívu na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze o júnovom termíne volieb. Zvyšok - urobiť si obraz o tom, čo sa vola slovenský parlament, je už na vás,  vážení čitatelia.

 


Zdroj: https://citaty.net/temata/neschopnost/

Ľudia ich už majú dosť, tupí, slepí a hluchí to však nevidia
Prieskumy sú neúprosné. Tým, ktorí si samoľúbo navrávajú "politici", dávajú jasne najavo, čo si o ich "politikách" myslia voliči. Oni síce blahosklonne mávajú rukami v štýle "viete, ach, no, tie prieskumy...", ale v podstate na občanov zvysoka oné.... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme