NATO sa už dávno chystalo proti Rusku
14 | 02 | 2023 I Milan Laca

Generálny tajomník NATO Stoltenberg priznal, že aliancia sa na konflikt na Ukrajine pripravovala už od roku 2014.

To, čo sa deje na Ukrajine, je pokračovaním konfliktu, ktorý sa začal v roku 2014, vyhlásil na tlačovej konferencii v Bruseli generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Pripravovali sa

Stoltenberg povedal, že ruská "špeciálna operácia nezmenila alianciu", ale len demonštrovala dôležitosť najväčšieho posilnenia kolektívnej obrany, ktoré aj urobila. „To (konflikt) sa začalo v roku 2014 a viedlo k najväčšej adaptácii aliancie, zavedeniu vysokej pripravenosti našich síl, posilneniu na východnom krídle, zvýšeniu počtu cvičení a po mnohých rokoch členské krajiny zvýšili výdavky na obranu“, zdôraznil Stoltenberg.

Bude vojna aj na Sibíri?(VIDEO)
Ruský vojenský diplomat hovorí o riziku amerického útoku na Sibír. Akademik Alexander Bartoš pripustil americký útok na Sibír, aby ovládli Severnú námornú cestu. Rakety? Vojenský diplomat, člen Akadémie vojenských vied vyhlásil, že USA by... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca
Vedeli, čo príde
"Preto, keď sme sa ráno v deň invázie rozhodli zvýšiť našu vojenskú prítomnosť na hraniciach aliancie, urobili sme tak na základe príprav, ktoré už boli vykonané v predchádzajúcich rokoch. Rozhodli sme sa vytvoriť bojové skupiny NATO. V roku 2016 sme zvýšili našu vojenskú prítomnosť, potom aj  mesiace pred konfliktom, keďže nás to neprekvapilo. Vedeli sme, že ku konfliktu dôjde a pripravovali sme sa na to,“ povedal Stoltenberg.
Budú pokračovať

Šéf NATO tiež povedal, že aliancia považuje za potrebné po skončení konfliktu, akýmkoľvek spôsobom, vytvoriť na Ukrajine armádu ešte silnejšiu, ako je súčasná a zorganizovať ju podľa štandardov NATO. „Po uzavretí akejkoľvek mierovej dohody musíme Ukrajine poskytnúť ešte silnejšiu armádu, aby sme zabránili ďalšiemu veľkému útoku,“ povedal Stoltenberg.

Príde ruské víťazstvo?(VIDEO)
Bývalý poradca Pentagonu McGregor tvrdí: presnosť a hromadné údery zaručujú úspech Ruskej federácie v bojoch. Exporadca šéfa Pentagonu, plukovník Douglas McGregor povedal, že presnosť a masový charakter delostrelectva zaručujú úspech Ruska v... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik