Budú mať Rusi problém?
15 | 02 | 2023 I Milan Laca

O azyl v Spojených štátoch požiadal vývojár ruských bombardérov Tu-160.

Koncom decembra utiekol do USA vývojový inžinier ruských strategických bombardérov Tu-160. Požiadal o azyl a sľúbil, že sa podelí o cenné informácie pre USA.

Utečenec

Píše o tom Yahoo News s odvolaním sa na správu amerického úradu pre colnú správu a ochranu hraníc. Muž podľa dokumentu prekročil americko-mexickú hranicu koncom decembra minulého roka na obrnenom džípe. Pohraničnej stráži povedal, že má cenné informácie, ktoré zaujímajú americkú vládu.

Ruské stíhačky pri Poľsku: Zasahovať museli holandské F-35
Holandské stíhačky F-35 umiestnené v Poľsku vzlietli, aby monitorovali tri ruské lietadlá, ktoré sa blížili k poľskému vzdušnému priestoru, informovala televízia Polsat s odvolaním sa na operačné veliteľstvo poľských ozbrojených síl a holandské... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Má strach

Podľa jeho slov v rokoch 2018 až 2021 pracoval v závode v Kazani, ktorý vyrába ruské strategické bombardéry Tu-160. Poznamenal, že sa bojí prenasledovania, pretože sa zúčastňuje na protestoch na podporu Alexeja Navaľného.

Veria mu

Do 11. januára ho,  podľa dvoch partnerov Yahoo News, považovali za dôveryhodného a potenciálneho záujmu pre Spojené štáty. Potom ho vypočula FBI. Vypočúvali ho najmä ohľadom obnovenia výroby Tu-160 a modernizácii bombardéra, ako aj  softvéru, personálu a vybavenia v závode na výrobu lietadiel.

Možno niečo vie

Vysoký predstaviteľ americkej vojenskej rozviedky pre Yahoo News povedal, že údaje o Tu-160, najmä o jeho možných modifikáciách, môžu byť pre Washington cennými informáciami. „Vie niečo o  úpravách  bombardérov na odpálenie hypersonických rakiet? Môže, “ uviedol zdroj publikácie a poznamenal, že Spojené štáty teraz nemajú schopnosť zostreliť hypersonické rakety.„Samozrejme, ruský bombardér dobre poznáme. Ale skutočné špecifikácie, jadrové schopnosti, sú veci, o ktorých by sme radi počuli, ak je tento chlapík dôveryhodný. Hlavná vec je, či to [ietadlo vylepšili na hypersonické rakety,“ povedal ďalší vojenský predstaviteľ.

NATO sa už dávno chystalo proti Rusku
Generálny tajomník NATO Stoltenberg priznal, že aliancia sa na konflikt na Ukrajine pripravovala už od roku 2014. To, čo sa deje na Ukrajine, je pokračovaním konfliktu, ktorý sa začal v roku 2014, vyhlásil na tlačovej konferencii v Bruseli... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik