Americký plukovník - Ukrajina je Obamova a Bidenova vojna
14 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

„Nikdy sme neboli bližšie k jadrovej vojne“, varuje plukovník Black a pripomína, že už "od vlády Baracka Obamu Spojené štáty masívne roznecujú Ukrajinu. Joe Biden pokračuje ako prezident v tom, čo začal ako viceprezident za Obamu. Ukrajina vo vojne vysychá pre nedostatok personálu. Nakoniec bude musieť NATO pomôcť aj s vojenským personálom. Potom by došlo k priamej vojne medzi NATO a Ruskom."

Plukovník Richard Hayden Black (narodený 15. mája 1944) je americký vojenský stratég a politik. Ako republikán pôsobil v rokoch 2012 až 2020 v Senáte štátu Virginia. O jeho vyjadrení informuje portál freiewelt.net.

Je to vojna USA!

Americký plukovník Richard Black v rozhovore pre americký Schiller Institute podľa citovaného webu vysvetlil, že Ukrajina bola v skutočnosti Obamova vojna. Za prezidenta USA Baracka Obamu a jeho viceprezidenta Joea Bidena viedli USA vojny a vojenské operácie v Líbyi, Sýrii a mnohých ďalších regiónoch sveta a boli politicky angažované na Ukrajine. Z tohto obdobia sa datujú vzťahy Joea Bidena s Ukrajinou. Obamova administratíva vtedy priliala olej do ohňa a opakovane vyzývala Kyjev, aby Moskvu provokoval. A prispeli k oranžovej revolúcii v Kyjeve. Nakoniec v reakcii na to Rusko anektovalo Krym.

Čo zasiali, to rastie

Podľa plukovníka Blacka najmä v tomto období získali Američania a Briti masívny vplyv na Ukrajinu. Teraz semienko rastie. So všetkými dodávkami zbraní zo Západu, čoraz zložitejšou vojenskou situáciou a politickou eskaláciou, ako aj neustálymi požiadavkami Zelenského na zbrane, sa situácia stáva čoraz nebezpečnejšou. Veľké množstvo zbraní, tankov a v prípade potreby aj lietadiel, ktoré chce západná Ukrajina dodať, len málo prispeje k posilneniu Ukrajiny, ale výrazne prispeje k eskalácii vojny. Svet sa musí mať na pozore, človek nikdy nebol bližšie k jadrovej vojne. Presne takto varuje americký plukovník.

Ukrajina krváca

Ukrajina už krváca. Vzhľadom na to, že z krajiny utieklo približne 8 miliónov obyvateľov Ukrajiny, je zrejmé, že Ukrajina má nedostatok personálu. Straty sú už teraz vysoké. V pomere k počtu obyvateľov sú straty na ľudských životoch na ukrajinskej strane asi 150-krát väčšie ako straty USA vo Vietname. Káder nakoniec stačiť nebude. NATO by potom muselo vypomáhať personálne, aby nakoniec vojaci NATO boli konfrontovaní s Ruskom v priamej vojne. Dodáva pre portál freiewelt.net americký politik a plukovník Richard Black.

NATO sa už dávno chystalo proti Rusku
Generálny tajomník NATO Stoltenberg priznal, že aliancia sa na konflikt na Ukrajine pripravovala už od roku 2014. To, čo sa deje na Ukrajine, je pokračovaním konfliktu, ktorý sa začal v roku 2014, vyhlásil na tlačovej konferencii v Bruseli... Čítať ďalej
14 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik