Zostrelili USA UFO? Americký generál to nevylučuje
13 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Najnovšie pokyny pre americké vzdušné sily sú pravdepodobne strieľať hlava-nehlava! Čínsky balón, o ktorom Číňania tvrdia, že bol meteorologický a Američania sú si istí, že špionážny, preletel celými USA, kým sa Biden odhodlal dať príkaz k zostreleniu. Ihneď na to sa z neidentifikovaleľnými lietajúcimi objektami (UFO) akosi roztrhlo vrece. Tie už však také šťastie ako čínsky balón nemali. Najprv ich zostrelili, a až teraz z trosiek ide USA skúmať, čo to vlasne bolo zač. Americký generál dokonca nevylúčil, že objekty môžu mať mimozemský pôvod!

Čo presne USA zostrelili, zatiaľ nikto nevie

Americké ministerstvo obrany v nedeľu potvrdilo, že stíhačka F-16 zostrelila popoludní miestneho času nad Hurónskym jazerom ďalší neidentifikovaný objekt letiaci vo veľkej výške. Prezident Joe Biden tento krok zdôvodnil tým, že objekt sa pohyboval vo výške 6100 metrov nad morom a predstavoval tak hrozbu pre civilné letectvo.

Hovorca Pentagónu Pat Ryder potvrdil, že ide o ten istý objekt, ktorý radar zachytil v sobotu nad štátom Montana a ktorý bol príčinou krátkeho uzavretia vzdušného priestoru v oblasti.

O jeho pôvode a povahe zatiaľ nie je nič známe, no pracuje sa na nájdení jeho zvyškov. 

Generál Glen VanHerck, ktorý je na čele Severoamerického veliteľstva protivzdušnej obrany (NORAD) a severného veliteľstva, objekty z istého dôvodu nenazýva balónmi. Výslovne pritom ani nevylúčil, že by mohlo ísť o objekt mimozemského pôvodu, píše agentúra Reuters.

Neidentifikované objekty boli nad severoamerickým vzdušným priestorom zostrelené aj predchádzajúce dva dni — v sobotu nad severnou Kanadou a v piatok nad Aljaškou. O aké objekty išlo, stále nie je známe.

EÚ pripravila Rakúsko o zvrchovanosť
Rakúsko nechce trénovať Ukrajincov na Leopard 2, Brusel to ignoruje. Vyplýva to zo správy rakúskeho portálu orf.at. Rakúsko nechce cvičiť ukrajinských vojakov na bojový tank Leopard 2. Ministerka obrany Klaudia Tannerová (ÖVP) to potvrdila v... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Odštartoval čínsky balón lov na UFO?

​Už 4. februára bol pri pobreží Južnej Karolíny zostrelený predpokladaný čínsky špionážny balón. Čína tvrdí, že išlo o zatúlaný balón používaný na meteorologické účely. Washington to odmieta s tým, že bol vybavený sofistikovaným špionážnym zariadením na nasadenie vo veľkých výškach.

Najnovšie objekty podľa Pentagónu nemajú súvislosť s čínskym balónom — boli menšie a mali iný tvar. VanHerck povedal, že armáda nebola schopná okamžite určiť prostriedky, ktorými boli niektoré z troch najnovších objektov držané vo vzduchu alebo odkiaľ pochádzajú.

"Z nejakého dôvodu ich nazývame predmety, nie balóny," povedal VanHerck.

Incidenty prichádzajú, keď Pentagon v posledných rokoch podnikol nový tlak na vyšetrovanie vojenských pozorovaní UFO – v oficiálnom vládnom jazyku premenovaných na „neidentifikované vzdušné javy“ alebo UAP.

Bude vojna aj na Sibíri?(VIDEO)
Ruský vojenský diplomat hovorí o riziku amerického útoku na Sibír. Akademik Alexander Bartoš pripustil americký útok na Sibír, aby ovládli Severnú námornú cestu. Rakety? Vojenský diplomat, člen Akadémie vojenských vied vyhlásil, že USA by... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Milan Laca

Snaha vlády vyšetriť anomálne, neidentifikované objekty - či už sú vo vesmíre, na oblohe alebo dokonca pod vodou - viedla k stovkám zdokumentovaných správ, ktoré sa vyšetrujú, uviedli vojenskí predstavitelia. Ale Pentagon tvrdí, že nenašiel dôkazy, ktoré by poukazovali na pozemské návštevy inteligentného mimozemského života.

Analýzu vojenských pozorovaní vykonáva Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby v spojení s novovytvoreným úradom Pentagonu známym ako AARO, čo je skratka pre záhadne nazvaný Úrad na riešenie anomálií všetkých domén.

Ich prvá správa pre Kongres v júni 2021 skúmala 144 pozorovaní amerických vojenských pilotov z roku 2004. Táto štúdia pripísala jeden incident veľkému vyfukujúcemu sa balónu, ale zistila, že zvyšok je nad schopnosťou vlády vysvetliť bez ďalšej analýzy.

Správa Úradu riaditeľa národnej spravodajskej služby vydaná minulý mesiac uvádzala 366 dodatočných pozorovaní, väčšinou vecí ako balóny, drony, vtáky alebo neporiadok vo vzduchu. Ale 171 zostalo oficiálne nevysvetlených.

"Zdá sa, že niektoré z týchto UAP preukázali nezvyčajné letové charakteristiky alebo výkonnostné schopnosti a vyžadujú si ďalšiu analýzu," uviedol úrad v správe.

USA: Čínsky špionážny balón nie je NIČ NOVÉ, satelity sú tu UŽ ROKY
V piatkovom spravodajstve CNN poslanec Mike Quigley (D-IL) uviedol, že čínsky špionážny balón je vážny problém, ale mali by sme poznamenať, že „čínske satelity na nízkej obežnej dráhe sú tam už roky, sú tam všetok čas. Nechcem, aby si Američania... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme