Je MOBILIZÁCIA skutočne taký HOAX, ako nás presviedča Heger s Naďom?
13 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Šéf OSN varuje pred eskaláciou a volá po mieri, no Heger a Naď chcú poslať na Ukrajinu stíhačky. Pre Rusko je to červená čiara a Slovensko by bola prvá krajina na svete, ktorá by ju prekročila. Keď sa nedávno začali ozývať hlasy upozorňujúce na hrozbu mobilizácie a účasti našich vojakov v americkej vojne proti Rusku na Ukrajine, povalená vláda a mainstream obviňovali z dezinformácií a hoaxov. No najväčším klamárom je tu Naď, upozorňuje podpredseda Smeru Ľuboš Blaha.

Generálny tajomník Organizácie Spojených národov (OSN) António Guterres v prejave na Valnom zhromaždení v New Yorku povedal, že sa obáva pravdepodobnosti ďalšej eskalácie rusko-ukrajinského konfliktu, ktorá znamená, že svet smeruje k "širšej vojne".  "Vyhliadky na mier sa stále zmenšujú. Šance na ďalšiu eskaláciu a krviprelievanie stále rastú," povedal Guterres.

Na minulotýždňovej tlačovke Heger s Naďom spomenuli, že zo zbraní, ktoré by sme ešte mohli posunúť na Ukrajinu, ešte máme Migy, jednotky protivzdušnej obrany a pozemnú techniku. Nič viac. S istou dávkou cynizmu by sa dalo spýtať: Keď Ukrajine všetko odovzdáme, čo bude nasledovať v prípade, že eskalácia prerastie do "širšej vojny" ako varuje Guterres?

Poslanec Ľuboš Blaha na sociálnej sieti píše: „Ľudia majú celkom oprávnené obavy. A je našou povinnosťou ich komunikovať. Áno, ak sa bude ďalej eskalovať konflikt, tak hrozí jadrová vojna, hrozí mobilizácia, hrozí vojnový stav a hrozí, že budú umierať naši najbližší.“

KEBY EXISTOVALA FYZIKÁLNA JEDNOTKA KLAMSTVA, BOL BY TO JEDEN NAĎ

"Pamätáte si na "hoax", že Slovensko ide poslať S-300 na Ukrajinu? Naď vrieskal, ako Fico a Blaha strašia ľudí. A bum - o pár týždňov bola z "hoaxu" realita." Podľa Blahu je to s mobilizáciou to isté. "Naďovi sa nedá veriť ani slovo. Keď vám príde povolávací odkaz, zase sa vám vysmeje do tváre, ako pri S-300. Tak ako pri S-300 povie, že predsa nemohol povedať pravdu, lebo by ohrozil operáciu a keby o mobilizácii informoval verejnosť, ľudia by sa rozutekali do zahraničia. Aj keď sme hovorili o S-300, tak sa Naď vyhrážal kriminálom. Dnes robia aj s Hegerom to isté. Vraj nás má riešiť generálna prokuratúra, lebo hovoríme o hrozbe vojnového stavu a mobilizácie," prízvukuje podpredseda Smeru.

Mierové vyhliadky pre ukrajinskú krízu sú ponuré
I keď rusko-ukrajinský konflikt vstúpi čochvíľa do druhého roka, vyhliadky na prímerie alebo mier sú stále pochmúrne. Čínski analytici pre Global Times uviedli, že konflikt je v skutočnosti hybridnou vojnou zinscenovanou USA, ktorej cieľom je v... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Tak si dajme fakty na stôl

Heger a Naď chcú poslať na Ukrajinu stíhačky. Pre Rusko je to červená čiara a Slovensko by bola prvá krajina na svete, ktorá by ju prekročila.

"Protiúder zo strany Ruska môže byť strašný. A keby prišiel, Heger a Naď budú prví kričať, že pozrite sa, akí sú Rusi zloduchovia, nedá sa nič robiť, musíme pristúpiť k mobilizácii. Vyhlásia vojnový stav a zrušia voľby - len taký fukot. To, že to spôsobili sami, už nikoho nebude zaujímať. Preto musíme kričať dopredu - prestaňte eskalovať konflikt! Nežeňte nás do vojny!," varuje Blaha.

Smerák pripomína, ako Západ dráždil Rusov po roku 2014. Urobili v Kyjeve štátny prevrat, masakrovali Rusov na Donbase, plánovali vstup Ukrajiny do NATO. Podvádzali Rusov s Minskými dohodami a medzitým vyzbrojovali Ukrajinu. Porušili všetky červené čiary. Až Rusom došla trpezlivosť. Je z toho vojna. A umierajú nevinní ľudia, konštatuje opozičný poslanec.

"A teraz sa postaví Heger a povie - poďme Rusov dráždiť znova. Pošlime Zelenskému stíhačky. Však čo, bude prča. Čo tam po ruských červených čiarach - risknime to, však ide len o život našich detí. Povedzte - kto vie predvídať ruskú reakciu? Kto vie, čo jadrová veľmoc urobí? Keď počúvam Hegera, že NATO nemôže poslať stíhačky, aby sa nezatiahlo do vojny s Ruskom, ale Slovensko môže, lebo - logicky - my do vojny zjavne ísť môžeme, tak mi až naskakujú zimomriavky," krúti hlavou politik.

Tvrdé ruské varovanie
Európa dostala tvrdý odkaz z Ruska kvôli bojovým lietadlám pre ozbrojené sily Ukrajiny. Britské Noviny Daily Mail označili útoky na Ukrajinu za odkaz pre Európu. Vážne varovanie Rusko vyslalo tvrdý odkaz Európe prostredníctvom raketových... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Milan Laca

Západ je už teraz naplno zapojený do vojny

Nachádzame sa v situácii, keď je Západ v reálnej vojne s Ruskom. Objektívne a neoddiskutovateľne. Jediný dôvod, prečo to ani jedna strana otvorene nedeklaruje, je iba ten, že sa to ani jednej nehodí. Presnejšie, znamenalo by to pre jedných aj druhých katastrofu biblických rozmerov. Preto sa obe strany tvária, že tá vojna nie je vojnou, a snažia sa k eskalácii pristupovať opatrne – ale nič to nemení na skutočnosti, že celá konvenčná vojnová mašinéria Západu je naplno zapojená do tej vojny, píše portál HS.

A hoci obe strany pristupujú k eskalácii opatrne, tá sa predsa len uskutočňuje. Deje sa to v typickom americkom štýle pomalého varenia žaby: pomaličky, postupne prikladajú pod oheň. Najprv húfnice, potom Himarsy, teraz tanky, chystajú sa rakety, stíhačky…

A ruku na srdce: Je za týchto okolností až také absurdné predpokladať, že tá eskalácia bude pokračovať a riziko fatálneho vývoja situácie bude narastať?

Toto nie je vojna dvoch kmeňov v pralese, to je svetový konflikt
Duel dvoch premiérov - Petra Pellegriniho a Eduarda Hegera. Relácia Na telo na TV MA. Heger zas išiel klasiku "budeme o tom rokovať", kým Pellegrini hovoril jasne: "Nie vojne a jej svojvoľnému vyzbrojovaniu" Heger hovorí o autonómnom rozhodnutí... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme