Európsky raj korupcie
12 | 02 | 2023 I Milan Laca

Maďarský minister zahraničných vecí obvinil Európsky parlament z korupcie.

Minister zahraničných vecí Szijjártó označil EP za jednu z najskorumpovanejších organizácií na svete.

Škodia

Szíjartó v rádiu Kossuth povedal:  "Pamätám si veľmi málo vyhlásení, uznesení Európskeho parlamentu, ktoré by pomohli Európe. Uznesenia Európskeho parlamentu zvyčajne poškodzovali Európu". Korupčné škandály, podľa ministra, znížili dôveryhodnosť Európskeho parlamentu "takmer na nulu", čo ukazuje podstatu organizácie.

Vojnychtivá ministerka sa kajá
Šéfka nemeckého ministerstva zahraničných vecí označila svoje slová „o vojne proti Rusku“ za chybu. Nemecká ministerka Annalena Baerbocková v rozhovore pre denník Tagesspiegel priznala, že jej slová o európskych krajinách, ktoré vedú vojnu proti... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Ukrajinské NIE!
Szijjártó okrem toho zopakoval oficiálny postoj Budapešti k Ukrajine. Maďarsko sa stavia proti protiruským sankciám v energetike, neposiela do Kyjeva zbrane a trvá na prímerí a mierových rozhovoroch. Tamojší premiér Viktor Orbán dávnejšie navrhol  reformu Európskeho parlamentu po korupčnom škandále. Žiadal jeho rozpustenie a vytvorenie nového z národných delegátov. Vyzval  tiež na „vypustenie korupčného močiara“ v EÚ. Naznačil, že „nitky“ škandálu so zadržaním podpredsedníčky Európskeho parlamentu môžu viesť až na samotný vrchol.
Aj prezidentka pochybuje
Maďarská prezidentka Katalin Novaková 11. februára vyjadrila názor, že Európska únia sa za posledné desaťročie oslabila. Upozornila, že okrem iného sa oslabila obranyschopnosť európskych krajín a vytvorila sa aj dvojitá závislosť - od podpory Spojených štátov amerických , ako aj Ruska v zásobovaní energiou.
Pár zatknutých a ticho...
Začiatkom decembra minulého roka vykonala Belgická polícia a prokuratúra niekoľko zatknutí a prehliadok v sídle Európskeho parlamentu v Bruseli. Dôvodom boli obvinenia z korupcie, spojené s usporiadaním majstrovstiev sveta v Katare. Polícia zadržala podpredsedníčku Európskeho parlamentu, grécku političku Evu Kailiovú a jej partnera a v mieste ich bydliska vykonali prehliadku.
Orbán ironicky komentoval jej zadržanie a pripomenul, že Maďarsko nedostáva eurofondy, údajne pre obvinenia z korupcie.
Mierové vyhliadky pre ukrajinskú krízu sú ponuré
I keď rusko-ukrajinský konflikt vstúpi čochvíľa do druhého roka, vyhliadky na prímerie alebo mier sú stále pochmúrne. Čínski analytici pre Global Times uviedli, že konflikt je v skutočnosti hybridnou vojnou zinscenovanou USA, ktorej cieľom je v... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik