Vojnychtivá ministerka sa kajá
11 | 02 | 2023 I Milan Laca

Šéfka nemeckého ministerstva zahraničných vecí označila svoje  slová „o vojne proti Rusku“ za chybu.

Nemecká ministerka Annalena Baerbocková v rozhovore pre denník Tagesspiegel priznala, že jej slová o európskych krajinách, ktoré vedú vojnu proti Rusku, boli chybou.
Čo povedala

Nórska poslankyňa Ingrid Shueová požiadala 24. januára počas zasadnutia Parlamentného zhromaždenia Rady Európy v Štrasburgu Annalenu Baerbockovú o vysvetlenie, kedy Nemecko rozhodne o dodávke tankov Leopard 2 Ukrajine. „Áno, musíme urobiť viac pre obranu Ukrajiny. Áno, musíme urobiť viac v otázke tankov. Ale hlavným a rozhodujúcim detailom je urobiť to spoločne a nie obviňovať Európu, pretože vedieme vojnu proti Rusku, a nie proti sebe,“ povedala vtedy ministerka.

Čínski experti: So stíhačkami príde vojna v Európe!
Dodávka bojových lietadiel Kyjevu rozšíri konflikt do Európy a zintenzívni preteky v zbrojení. Dodávky západných lietadiel pre Ukrajinu by mohli viesť k rozšíreniu konfliktu do celej Európy, tvrdia experti, ktorých oslovil čínsky magazín Global... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

"Pomýlila sa"

„Existuje príslovie, ktoré znie: „Len ten, kto nežije, sa nemýli,“ vysvetlila svoje slová Baerbocková. Ministerka "chcela zdôrazniť jednotu Západu v podpore Ukrajiny, a nie to, že Berlín je stranou konfliktu". Je pre mňa dôležité ukázať ľuďom, že zahraničná politika nie je abstraktnou záležitosťou, že sa priamo dotýka ich a ich životov. Chcem robiť politiku pre ľudí, povedala ministerka. Okrem toho Burbocková  opäť obvinila Rusko z neochoty viesť mierové rozhovory a naznačila, že Nemecko bude Ukrajinu podporovať, kým to bude potrebné.

Výčitky aj obhajoba!

Podľa predsedu opozičnej pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko Tina Chrupallu, Baerbocková svojím neprofesionálnym správaním ohrozila existenciu krajiny. Hovorca nemeckého ministerstva zahraničných vecí Christian Wagner  zasa poznamenal, že Baerbocková chcela vlastnými slovami zdôrazniť zámery Európskej únie, NATO a krajín G7 konať ako jednotný front proti ruskej agresii.

Ruské raketové útoky sú PRIESKUMOM pre budúcu ofenzívu, tvrdí Kyjev
Rusko v piatok spustilo rozsiahly raketový útok na Ukrajine, pričom zasiahlo niekoľko miest vrátane hlavného mesta Kyjev. Podľa Ukrajincov to bol zjavný pokus preskúmať protivzdušnú obranu krajiny, informuje Guardian. Velenie ukrajinského... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik