Kyjev sa snaží rozšíriť vojnu na Kaukaz
12 | 02 | 2023 I Milan Laca

Gruzínsky premiér obviňuje ukrajinské vedenie z provokácií, s cieľom zatiahnuť Tbilisi  do vojny.

Predseda vlády Irakli Garibašvili povedal, že ukrajinská vláda sa "neprestáva pokúšať preniesť konflikt na našu krajinu". Svedčia o tom podľa neho, „priame vyhlásenia predstaviteľov ukrajinskej vlády“ o „túžbe dosiahnuť otvorenie druhého frontu v Gruzínsku“.
Provokácia

Podľa Garibašviliho „vyslanie bývalého prezidenta Michaila Saakašviliho do Gruzínska“ na jeseň 2021 svedčí o tom istom, „ako aj o ďalších provokáciách, ktoré, žiaľ, neprestávajú“. Vyhlásil to na brífingu v letovisku Bakuriani.Takéto pokusy Ukrajiny sú, podľa neho poľutovaniahodné. Účelom vyhlásení Kyjeva, je podľa Garibašviliho, otvorenie "druhého frontu". Preto sa na jeseň roku 2021 vrátil  bývalý prezident Michail Saakašvili  z Ukrajiny do Gruzínska, vyhlásil premiér.

Rakety na obranu, či útok? Kyjev chce udrieť na Krym (VIDEO)
Kyjev je pripravený použiť britské rakety s dlhým doletom na útok na Krym. Ukrajina je pripravená použiť tieto strely na zasiahnutie cieľov na Kryme, napísal redaktor novín The Times George Grylls. Príprava Zdroje z Ministerstva obrany... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

My nechceme bojovať

Irakli Garibašvili zaželal ukrajinskému ľudu „mier, rýchle ukončenie vojny“ a „návrat území“. Zdôraznil však, že Ukrajina „už stratila 20 % svojich území, zomreli desaťtisíce ľudí a škody dosahujú 800 miliárd dolárov." Premiér zároveň poznamenal, že obe strany utrpeli veľké straty.

Sklamanie

Garibašvili vyjadril poľutovanie nad tým, že „dokonca ani pokusy zastaviť túto vojnu“ nie sú viditeľné. Strany sa  „nevracajú k rokovaciemu stolu“, v dôsledku čoho sa „situácia v regióne a na celom svete stáva čoraz nepredvídateľnejšou“.  Za týchto podmienok označil predseda gruzínskej vlády za svoju hlavnú úlohu „ochranu národných záujmov Gruzínska“. "Našou hlavnou úlohou bolo, je a bude chrániť záujmy našich ľudí. Budeme robiť len tie rozhodnutia a robiť prácu, ktorú naša krajina a naši ľudia potrebujú," zdôraznil Garibašvili.

Masívne ruské raketové útoky
Rusko uskutočnili 10. februára masívny úder na kritické ukrajinské energetické zariadenia. Tie zabezpečujú fungovanie podnikov obranného priemyslu a dopravného systému Ukrajiny. Oznámil to oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik