Kryje Čaputová Hegera?
12 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

"Kryje Čaputová Hegera? A ak áno, určite to USA vyhovuje" - píše na sociálnej sieti podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová. A hneď aj ponúka odpoveď: "Áno, kryje Hegera aj s jeho odvolanou vládou." 

"A prečo to Čaputová robí?" Pýta sa Dagmar Kramplová a ponúka vysvetlenie: " Robí to preto, lebo to tak vyhovuje tým, na ktorých názory Čaputová dôsledne dbá. V prvom rade to vyhovuje priamo americkej ambasáde. USA ako jeden z hlavných aktérov konfliktu na Ukrajine, ktorý začal v roku 2014 majú jednoznačný záujem na tom, aby bola splnená Zelenského požiadavka dodávky našich lietadiel MiG-29 na Ukrajinu. Cítia, že tu musia konať rýchlo - dni tejto vlády sú už zrátané a ak by došlo na Slovensku k pronárodnej zmene, za ktorú sa už v januárovom referende vyslovilo 1,2 milióna voličov, všetky dodávky zbraní na Ukrajinu budú podobne ako zo strany Maďarska zastavené."

Ignorujú obmedzené kompetencie

"Odvolaním vlády prešla kompetencia rozhodovať a konať v zásadných otázkach zahraničnej politiky z vlády na prezidentku. Je však jednoznačné, že vláda sa v tomto môže na prezidentku absolútne spoľahnúť. Som presvedčená, že v otázke odovzdania našich MiGov Ukrajine bude Čaputová konať rovnako rýchlo, ako v prípade podpisu obrannej dohody, ktorú minulý rok podpísala pomaly do niekoľko hodín po jej schválení v NR SR. Ak je to želaním Zelenského a USA, Čaputová nebude citlivo vnímať, ale bude okamžite konať." Pripomína podpredsedníčka SNS.

Čušiaci Progresívci

Ďalej status Dagmar Kramplovej pokračuje nasledovnou úvahou: "Druhý, komu táto situácia vyhovuje, je Čaputovej rodná strana Progresívne Slovensko (o tom, či je Progresívne Slovensko cez Eset napojené na americké peniaze sa nemusíme asi baviť). Čaputovej a Progresívnemu Slovensku aktuálna situácia vyhovuje, pretože všetky aktuálne politické chyby vlády nepadajú ani na hlavu Progresívneho Slovenska, ktoré je mimo parlamentu a dokonca ani na Čaputovej hlavu, napriek tomu, že za všetky ďalšie kroky odvolanej vlády podľa Ústavy SR politicky zodpovedá prezidentka. Z jej doterajšieho konania je zrejmé, že v prípade náznaku akýchkoľvek problémov Čaputová neukáže na seba, ale bude kritizovať vládu a príslušného ministra a ak by to predsa len nestačilo, prednesie správu v parlamente a médiá už vysvetlia, že prezidentka konanie vlády kritizuje. Z pohľadu Progresívneho Slovenska je to niekoľko mesiacov pred voľbami veľmi pohodlná pozícia - keďže táto strana reálne nikdy za nič neniesla a ani teraz nenesie zodpovednosť, bude sa z kritiky rozpadnutej vlády snažiť vyťažiť politický kapitál."

Každý jeden deň je pre nich dôležitý


"Aktuálna situácia vyhovuje rovnako Hegerovi, Matovičovi, Kollárovi, Remišovej, Budajovi a celej ich odvolanej vláde. Lebo každý jeden deň, ktorý sa títo neschopní babráci držia kormidla, je pre nich maximálne dôležitý. Samozrejme, že si uvedomujú, že vo všetkých rozhodnutiach aktuálne absolútne závisia od rozhodnutí Čaputovej, ktorej hlavný záujem je v tom, aby boli s jej krokmi spokojní k zahraničí." Vykresľuje temný obraz slovenskej nesvojprávnosti Dagmar Kramplová.

A tak teda ako ďalej?

"Buďme k sebe úprimní - myslíte si, že toto niekomu ako Eduard Heger vadí? Eduard Heger za celé svoje pôsobenie ako predseda tejto vládnej zrúcaniny v plnej miere preukázal, že žiadnu zahraničnú politiku okrem tej, ktorú mu nadiktuje americká ambasáda, nemá.

Aby som to zhrnula - nasledujúci vývoj bude taký, že vláda bude realizovať všetky kroky podľa rozhodnutí Čaputovej, lebo bez Čaputovej súhlasu neobstará ani ceruzky do kancelárie. Napriek tomu sa Čaputová bude pred občanmi Slovenskej republiky tváriť, že jej sa vládnutie netýka a že nenesie za nič zodpovednosť.


Je na nás, občanoch Slovenskej republiky, aby sme Čaputovej počas posledného roku vo funkcii a najmä vo voľbách pripomenuli jej politickú zodpovednosť za vývoj na Slovensku!" Píše v statuse na sociálnej sieti podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová.

Leškokracia káže - "zakážme ešte do volieb SMER"
Súdruhovia to vedeli. Bola strana - vedúca úloha spoločnosti, bol bábkový Nnárodný front, teda režimu zadok lížuce spoločenské organizácie a bol pokoj. Všetka moc patrila strane. Straníci si to dobre pamätajú, aj keď po tridsiatich rokoch majú už... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik