VIDEO Predvolebný boj medzi Hegerom a Ficom v plnom prúde! ON-LINE STRET DVOCH PROPAGÁND?
11 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

ROBERT FICO JE HLASNOU TRÚBOU RUSKEJ PROPAGANDY! Robert Fico opäť raz spustil lživú propagandu o pomoci Ukrajine v podobe MIGov. Považujem za cynické, že teplý čaj a deky sú podľa neho adekvátnou pomocou umierajúcim ľuďom. Skonštatoval to na sociálnej sieti povalený premiér Eduard Heger. Jemu očividne nevadia varovania Putina, nevadí mu ani nerozhodnosť západných spojencov. Ako sám Heger totiž povedal, Slovensko prekvapilo svojím nekompromisným postojom. Zvykol si na potľapkávanie po ramene. Koho nekompromisný postoj k dodávke MiG-ov to však je? Určite nie podstatnej časti Slovákov!

Bude vojna aj u nás? No a čo! 

Hegera jednoznačne neodradia ani tvrdenia expertov, že dodávky západných lietadiel pre Ukrajinu by mohli viesť k rozšíreniu konfliktu do celej Európy. Podľa analytikov by takýto krok nielen vyvolal ostrú ruskú reakciu, ale zároveň by prinútil Moskvu rýchlejšie vyvíjať pokročilejšie zbrane.

"Západné krajiny zároveň takmer otvorene pokračujú v „toxickej“ súťaži o intenzívnejšie zásobovanie  kyjevského režimu zbraňami", píše Global Times. "Je to evidentné najmä teraz v Európe, kde štáty súťažia o ponuku vojenského vybavenia pre Kyjev a demonštrujú svoju diplomatickú autoritu," vyhlásil Zhang Hong, mladší výskumník z Inštitútu ruských, východoeurópskych a stredoázijských štúdií na Čínskej akadémii sociálnych vied. 

Stíhačky Ukrajine? Lídri EÚ sa ZDRÁHAJÚ, len Heger je HRDINA!
Akékoľvek rozhodnutie o dodávke stíhačiek Ukrajine musí prísť od NATO! Povedal to vysoko proukrajinský poľský premiér a dodal, že „niektoré krajiny“ na summite EÚ v Bruseli nesúhlasili s jeho návrhmi na dodávky munície do Kyjeva. Len slovenský... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Fakty o MIGoch podľa Hegera:
  •  prezident Zelenskyj požiadal Slovensko o dodávku MIGov;
  •  Ukrajina neútočí, len sa bráni. Pomoc Ukrajine je aj v našom národnom záujme;
  •  naše vyradené MIGy môžu zachrániť životy nevinných ľudí;
  •  nemáme na ne náhradné diely a tak sú mesiace uzemnené. Naše nebo preto chránia spojenci;
  •  Ukrajina vie MIGy opraviť a použiť okamžite;
  •  za dodávku MIGov chceme žiadať refundáciu z EÚ.

"Všetci chceme mier, ale aby sme ho dosiahli, tak Vladimir Putin musí zložiť zbrane. Dovtedy musíme Ukrajine pomáhať brániť sa," uviedol Heger klasický oximoron BOJ ZA MIER, pričom výzvy na mierové riešenia považuje za kremeľskú propagandu a rusofíliu.

"Je neakceptovateľné, ak sa Robert Fico otočí chrbtom a obete nechce vidieť. Je trápne, ak sa Peter Pellegrini namiesto jednoznačného postoja radšej odfotí so psíkom v lese," zaútočil povalený premiér na svojich politických rivalov v nastávajúcom predvolebnom boji. Pravdepodobne si už začína uvedomovať, že vo všetkých prieskumoch predvolebných preferencií nechali strany Smer a Hlas bývalého víťaza volieb OĽaNO ďaleko za sebou.

Pellegrini, Fico, foto: Denník Dnes

Slovo MIER znamená na Slovensku ruskú propagandu

"Sľub dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) prezidentovi Ukrajiny Volodymyrovi Zelenskému o stíhačkách Mig-29 je protiústavný. Vláde SR bola vyslovená nedôvera a nemá kompetencie na rozhodovanie o zásadných vnútropolitických a zahraničnopolitických otázkach." Skonštatoval to predseda Smeru-SD Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii.

Podotkol, že dodávky zbraní na Ukrajinu sú zásadná otázka a vláda ani so súhlasom prezidentky SR Zuzany Čaputovej v zmysel Ústavy SR na to kompetencie nemá.

"Vláda SR nemá žiadnu právomoc rozhodovať o zásadných otázkach vnútornej a zahraničnej politiky, ak bola odvolaná. Dokonca ani v prípade, aj by jej na to dala súhlas prezidentka," povedal Fico.

Aj preto Smer-SD podľa jeho slov iniciuje mimoriadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR. Strana chce na nej presadiť uznesenie, ktorým parlament vysloví nesúhlas s posielaním zbraní na Ukrajinu z dôvodu protiústavnosti. Zopakoval, že Smer-SD je dlhodobo proti dodávkam zbraní na Ukrajinu. Preferuje mierovú cestu a rokovania.

Farkašovský: Dávame? Veď ešte ani nepýtali!
Verejnú mienku v týchto dňoch rozčeril prísľub premiéra odvolanej vlády v Bruseli, že naše uzemnené stíhačky MIG 29 pošleme na pomoc ukrajinskej armáde. Ministerstvo obrany SR v piatok už aj začalo rokovania s ukrajinskou stranou. Farkašovský... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik