Geissenovci: Namiesto veľkej reklamy pre Slovensko TOTO! Vyvodí Sulík dôsledky? (FOTOGALÉRIA)
11 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Návšteva Geissenovcov na Slovensku bola prezentovaná, ako veľkolepá udalosť s mega komparzom, návštevou NR SR, Bratislavského hradu. To všetko s jedným zámerom – „predať“ Slovensko vo svete ako destináciu hodnú nie len krátkej návštevy, ale aj pobytu.

Rodina Geissenovcov zarába na tom, že cestuje po svete a vo svojej reality šou ukazuje, ako navštevujú rôzne svetové atrakcie a zaujímavé miesta. Presne s týmto úmyslom ich na Slovensko pozval aj vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý im u kolegu ministra obrany Naďa (OĽaNO) „vybavil“ aj cestu armádnym vrtuľníkom, čo verejnosť dosť pobúrilo. Ako však bude reagovať slovenská verejnosť na konanie jednej z dcér, ktorá si v Zrkadlovej sieni Bratislavského hradu dovolila niečo nevídané?

Naďa už reči unavovali

Geissenovci sa tu ukázali v máji 2022 a agentúra Slovakia travel ministra Naďa „láskavo požiadala o možnosť využiť vrtuľník Blackhawk“. Ten mal preletieť ponad Hornú Nitru, Liptovský Mikuláš a Nízke Tatry. Let sa aj uskutočnil, čo ale pobúrilo slovenskú verejnosť.

Minister obrany Naď vtedy vysvetľoval, že Richard Sulík to „zobchodoval“ spôsobom – poskytni vrtuľník a ja ti schválim darovanie S-300vky na Ukrajinu.

Jaroslav Naď, Richard Sulík a ich špinavé hry o vrtuľníku pre Geissenovcov
Minister obrany SR Jaroslav Naď na sociálnej sieti zverejnil status s názvom NAPOSLEDY A KOMPLEXNE KU “KAUZE” VRTUĽNÍK PRE GEISSENOVCOV. Pravdou je, že ľudia sú už z týchto špinavých hier unavení! "Keď niekto nemá argumenty, používa silné slová,... Čítať ďalej
25 | 08 | 2022 | Alica Kočišová

Nenudili sa tu

V máji si v rámci niekoľkodňovej návštevy Geissenovci vyskúšali, ako sa sedí na parlamentných stoličkách, navštívili zámok v Pezinku a popri mnohých iných miestach aj Bratislavský hrad. A práve z tejto návštevy pochádzajú prvé zábery, ktoré v upútavke odvysielala jedna z nemeckých televízií.

Davina, na toto si fakt odkázaná?

Nemeckých divákov pobúrilo, že Davina, dcéra Carmen a Roberta si v Zrkadlovej sále Bratislavského hradu nechtom odrypla kúsok zo zlatého náteru jedného z rámu zrkadiel, pri čom ju zachytila kamera.

„Davina, toto je normálna krádež,“pohoršuje sa jej mladšia sestra Shania. Davina vraj bola zvedavá, či ide o pravé zlato. Ani Shaniu to zrejme veľmi nemrzelo, lebo chvíľku sa dohadovali, či je to 24-karátové zlato.

Pravdou je, že v takýchto prípadoch sa na náter predmetov v takýchto významných priestoroch používa buď 18, alebo 24-karátové.

Seriálovú Ivetu mal v hľadáčiku TENTO politik (GALÉRIA)
Je krásna, mladá a jej krásny "exotický" vzhľad vzbudzuje pozornosť. Nečudo preto, že speváčka, herečka a tanečnica, ktorá vystupuje pod pseudonymom Zea, očarila aj predsedu parlamentu, Borisa Kollára (Sme rodina). Ten si už dávnejšie vyslúžil... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Pobúrený je aj Sulík

Vtedajší minister hospodárstva Richard Sulík neskrýval nadšenie nad návštevou milionárskej rodinky a všade ju prezentoval, ako obrovskú možnosť pre Slovensko, aby sa zviditeľnilo v nemecky hovoriacich krajinách, kde je šou Ťažký život milionárov populárna. Obrovské výdavky na ich pobyt obhajoval tým, že sa to Slovensku vráti v podobe turistov, ktorí sem prinesú peniaze.

„Geissenovci mali na Slovensku pripravený bohatý program a dievčatá sa zjavne trochu rozkokošili. Hovoril som preto s ich otcom, ktorý je pripravený prípadnú škodu zaplatiť,“ reagoval aktér návštevy, Richard Sulík. 

Bude to mať právnu dohru?

Hoci finančná škoda nie je príliš vysoká, ak by sa skutok vyhodnotil, ako poškodzovanie cudzej veci, mohol by mladej dáme teoreticky hroziť rok za mrežami.

 „Pokiaľ išlo len o to jedno odlúpnutie, veľká škoda na majetku nevznikla,“ myslí si Marek Trubač, bývalý prezidentský hovorca. Správanie Daviny však hodnotí, ako mimoriadne nevkusné.

Mali ich ustriehnuť

„Aj ja som ako dieťa uveril, že 10-korunová bankovka je krytá zlatom a potom, ako som ju roztrhal, som, žiaľ, zlato nenašiel. Ale vo veku slečien Geissenových by som si určite nedovolil poškodiť zlaté štuky v národnej kultúrnej pamiatke. Tie už zlato naozaj obsahujú. Prosím, dajte svojim deťom vzdelanie, je to dôležitejšie ako peniaze a luxus,“ dopĺňa Trubač, ktorý by to už neriešil. Podľa neho sa také veci diať nemajú a má sa im predchádzať.

Chcel ukradnúť Lenina!
V Moskve zadržali muža, ktorý sa pokúsil ukradnúť Leninovo telo z mauzólea. V ruskom hlavnom meste zatkli opitého muža, ktorý povedal, že sa pokúsil ukradnúť telo Vladimíra Lenina z mauzólea na Červenom námestí. Chytili ho Polícia ho zadržala... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Milan Laca

Čo si myslí advokát

Róbert Bánoš má vo veci jasno. Bratislavský hrad je národná kultúrna pamiatka.

„Priestupku na úseku ochrany pamiatkového fondu sa môže dopustiť ten, kto znehodnocuje, poškodzuje alebo ničí kultúrnu pamiatku. Za takéto konanie môže byť páchateľovi uložená pokuta až do výšky 3 319,39 €. Samotné poškodenie, resp. znehodnocovanie kultúrnej pamiatky by mohlo byť tiež kvalifikované ako trestný čin poškodzovania cudzej veci, prípadne aj ako trestný čin podľa § 248a Trestného zákona, podľa ktorého kto čo aj z nedbanlivosti poškodí, znehodnotí, alebo zničí nehnuteľnú vec, ktorá je kultúrnou pamiatkou, alebo zmarí konanie o vyhlásenie nehnuteľnej veci za kultúrnu pamiatku a spôsobí tak značnú škodu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. Na základe vyššie uvedeného by preto vlastník tejto kultúrnej pamiatky mohol podať na príslušný orgán oznámenie o priestupku, resp. oznámenie o tom, že mohol byť spáchaný trestný čin,“ uzatvára Bánoš.

Geissenovci navštívili aj slovenský parlament.
Geissenovci navštívili aj slovenský parlament.
Facebook
Slovenskú verejnosť pobúrila mikina s lebkou Roberta Geissena - do parlamentu mal prísť oblečený dôstojnejšie!
Slovenskú verejnosť pobúrila mikina s lebkou Roberta Geissena - do parlamentu mal prísť oblečený dôstojnejšie!
Facebook
Facebook
Facebook
Davina a Shania "špekulujú", koľko karátov má zlato,
Davina a Shania "špekulujú", koľko karátov má zlato,
RTL zwei
ktoré práve z tohto detailu zrkadla Davina odlúpla
ktoré práve z tohto detailu zrkadla Davina odlúpla
RTL zwei
Geissenovci navštívili aj slovenský parlament.
Slovenskú verejnosť pobúrila mikina s lebkou Roberta Geissena - do parlamentu mal prísť oblečený dôstojnejšie!
Davina a Shania "špekulujú", koľko karátov má zlato,
ktoré práve z tohto detailu zrkadla Davina odlúpla

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme