ČAPUTOVÁ MÔŽE BYŤ STÍHANÁ ZA PORUŠENIE ÚSTAVY!
11 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Zuzana Čaputová sa ponára do takého bahna, že sa z neho už nikdy nevyhrabe! Skonštatoval to podpredseda Smeru Ľuboš Blaha na sociálnej sieti. Hlava štátu asi čaká na pokyny z americkej ambasády. Zato Heger podľa opozičného politika šíri nebezpečný hoax, Naď si šliape po jazyku, Káčer je hulvát a Budaj eštebák. Podľa Blahu však všetci do jedného slúžia západným mocnostiam. Jedno je však jasné - povalený premiér Heger je schopný kvôli stíhačkám pre Ukrajinu zmeniť aj ústavu!

"Má kľúčovú zodpovednosť za to, čo dnes pácha vláda ohľadom stíhačiek a ona strká hlavu do piesku - veď ide o životy Slovákov, preboha! Ako je možné, že necháva odvolanú vládu v podstate vyhlásiť vojnu Rusku? Ako je možné, že po včerajšej škandalóznej tlačovke ešte neodvolala Hegera a Naďa?," pýta sa Telegrame opozičný poslanec.

Títo dvaja tragédi nemajú podľa Blahu žiaden mandát na nič. Už ani nereprezentujú OĽaNO, z ktorého sa chystajú odísť. Už slúžia iba západným mocnostiam, tvrdí. "Od Slovákov nemajú mandát. Od parlamentu ho stratili. Koho ešte zaujíma, čo trepú?" 

Tragédiou podľa politika je, že bez akejkoľvek legitimity ženú Slovensko do vojny. Chcú porušiť ústavu a poslať stíhačky MiG na Ukrajinu. "Nebudem ani komentovať Naďove múdrosti, že MiG-y sú v katastrofálnom stave a preto ich treba vyradiť, ale akonáhle ich pošleme na Ukrajinu, budú to odrazu perfektné stíhačky, ktoré budú zachraňovať ukrajinský ľud. Veď on si šliape po jazyku v rámci jednej vety, to je skoro fyzikálne nemožné. To dokáže iba logik Naď," prízvukuje smerák.

VIDEO Predvolebný boj medzi Hegerom a Ficom v plnom prúde! ON-LINE STRET DVOCH PROPAGÁND?
ROBERT FICO JE HLASNOU TRÚBOU RUSKEJ PROPAGANDY! Robert Fico opäť raz spustil lživú propagandu o pomoci Ukrajine v podobe MIGov. Považujem za cynické, že teplý čaj a deky sú podľa neho adekvátnou pomocou umierajúcim ľuďom. Skonštatoval to na... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Heger šíri nebezpečný hoax

A pokračuje vo svojich internetových úvahách: "A Heger tam vedľa neho vykrikuje, že ak má Slovensko na niečo iný názor ako EÚ, tak nás vraj izolujú a vyšmaria, čiže vlastne šíri nebezpečný hoax, že už nemáme žiadnu národnú suverenitu. Už sa nečudujem, že ho v Bruseli majú len za poslušnú čivavu, ktorej hádžu aporty. A vraj keď posielame bombardéry proti Rusku, aby zabíjali ľudí, tak tým prejavujeme "ľudskosť". Veď čo môže byť ľudskejšie, ako predlžovať vojnu a bombardovať ľudí... Edo, prosím, zober loptu a nie drogy," použil známy slogan Blaha.

Ale politik opakuje, že "tieto dve politické vínne mušky si netreba ani všímať - nikoho na Slovensku nereprezentujú, iba seba a svojich pánov na Západe. Darmo tam bude Naď ziapať, že Blaha šíri poplašnú správu, že bude mobilizácia, dobre vie, že ak bude vojnu takto eskalovať, skončiť to môže jedine tak, že naši mladí muži budú umierať za americké záujmy. To nesmieme dopustiť".

Čaká Čaputová na pokyny z americkej ambasády?

Blahu však zaujíma, čo robí Čaputová. "Ako to, že nestiahne Naďa za to, že nás označuje za "ruských agentov"? Keď sme ju, paničku, označovali za americkú agentku, tak sa hádzala o zem. Takže logicky - prečo toleruje ministra, ktorý robí to isté?  Ako to, že Čaputovej nevadí, že náš vzdušný priestor idú chrániť maďarské stíhačky a že jej minister Káčer zároveň obviňuje Maďarsko, že nás chce napadnúť? To jej nevadí? Ako to, že už dávno neodvolala eštebáka Budaja? A Káčera? A Hegera? A Naďa? Nikto iný odvolanú vládu nemôže personálne meniť, len ona - tak na čo čaká? Na pokyn z ambasády?"

Blaha prízvukuje, že zodpovednosť za porušenie ústavy v prípade MiG-ov nebudú mať truhlíci ako Heger či Naď - o polroka už obaja budú mimo politiky a budú robiť vrátnikov na americkej ambasáde. Zodpovednosť bude mať Čaputová. A podľa ústavy možno prezidentku "stíhať iba za úmyselné porušenie ústavy alebo za vlastizradu". 

"Ak Čaputová poruší ústavu, spácha zločin a už sa z toho nevyhrabe. Zo stíhačiek môže byť veľmi ľahko - stíhanie," uzavrel Blaha.

Zuzana Čaputová sa vyjadrila v súvislosti s vývozom stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu
Svoje kompetencie v súvislosti s vývozom stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu musí vláda riešiť s ústavnými právnikmi. Poukázala na to prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že rozhodovanie vlády v tejto veci nepodlieha jej súhlasu. TASR stanovisko poslal jej... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Čaputová: Ide to mimo mňa

Svoje kompetencie v súvislosti s vývozom stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu musí vláda riešiť s ústavnými právnikmi. Poukázala na to prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že rozhodovanie vlády v tejto veci nepodlieha jej súhlasu.

"Rozhodovanie vlády v tejto veci nepatrí medzi rozhodnutia, ktoré podliehajú súhlasu prezidentky. Otázka, či vláda o tejto veci môže rozhodnúť, je inou otázkou, ktorú musí vyriešiť vláda spolu s ústavnými právnikmi," uviedla prezidentka.

Čaputová, Heger, Foto: FB/Andrej Danko

Heger chce meniť ústavu

Slovensko začne rokovať o darovaní stíhačiek Mig-29 na Ukrajinu, a to na vnútropolitickej úrovni, ale aj s Európskou komisiou a Ukrajinou. Vyplýva to z vyjadrenia dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera na piatkovej tlačovej konferencii. 

Heger zdôraznil, že stíhačky Mig-29 sú vyradené a Slovensko ich nemôže používať. "Práve tieto vyradené migy môžu zachrániť nevinné životy na Ukrajine," povedal. Zopakoval, že stroje môže Slovensku preplatiť Európska únia. "Každá pomoc, ktorú takýmto spôsobom poskytujeme, je uhradená z Európskeho mierového nástroja," priblížil.

Informoval, že vláda rokuje s ústavnými právnikmi o možnostiach, ako vykonať jednotlivé kroky, keďže súčasný kabinet je len dočasne poverený a má oklieštené právomoci. V prípade, že by bolo potrebné meniť Ústavu SR alebo prijať ústavný zákon na pomoc Ukrajine, nevidí v tom problém. Parlament je podľa jeho slov funkčný a schopný prijímať zákony.

Danko: Mohol by konečne Čaputovej niekto vysvetliť, že je vrchnou veliteľkou ozbrojených síl?

Nad vyjadreniami prezidentky a povaleného premiéra krúti hlavou aj šéf SNS Andrej Danko. "Čaputová tvrdí, že o lietadlách MiG - 29 sa má Heger poradiť s právnikmi. Mohol by jej konečne niekto vysvetliť, že je vrchnou veliteľkou ozbrojených síl a Heger je tam len vďaka nej, keďže nemenovala úradnícku vládu? Čaputová len potvrdzuje, čím horšie, tým lepšie pre jej Progresívne Slovensko," uviedol Danko na sociálnej sieti.

EDUARD HEGER po kritike Roberta Fica, vyzýva aj Petra Pellegriniho
Slovensko začne rokovať o darovaní stíhačiek Mig-29 na Ukrajinu, a to na vnútropolitickej úrovni, ale aj s Európskou komisiou a Ukrajinou. Vyplýva to z vyjadrenia dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) na piatkovej tlačovej konferencii.... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik