Vážení, neohovárajte, je za to väčší flaster ako za vraždu
10 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Vrátil sa nám boľševik. Vedúcu úlohu strany v spoločnosti máme už roky naspäť. Cenzúru sme do právneho poriadku i praxe úspešne, rýchlo a najmä efektívne zaviedli vlani a teraz tu najnovšie máme čosi ako niekdajšiu urážku verejného činiteľa, teda - ohováranie. Do trestného poriadku nám táto prozápadná a pseudodemokratická kamarila vracia všetky "výdobytky" východu.

Tuším ešte chýbajú nútené práce - gulagy. Ale neplašme sa, aj to príde. Prečo vlastne oni tak odmietajú Putina? Konkurenciu? Strach z toho, že on má represívnosť režimu (podľa nich) dokonalejšiu? Aha, áno, nemáme KGB. Teda, vlastne, no, nemáme. Ono to s tým nemaním KGB zas nie je až také isté. Len v skratke sú iné písmená ale, tak isto je komandovaná akýmsi Berijom - Stalinovým katom.

Za ohováranie viac ako za zabitie

Takže, najnovšie je v návrhoch parlamentnej legislatívy trestný poriadok a po nateraz "hospodárskych" trestných činoch prichádza na rad režimová čerešnička na šľahačke - odňatie slobody za "ohováranie". Natvrdo. Možno aj v trojke, ale verím, že časom aj švorku dajú. Sú toho schopní, pretože sú schopní všetkého. Exministerka spravodlivosti vyčíta súčasnému ministrovi rezortu, že navrhuje za ohováranie menej ako osem rokov. Ak teda tomu bordelu - s prepáčením, ktorí oni volajú vecné vyjadrenia, rozumieme správne. No a v praxi to vyzerá tak, že zabitie vás z pohľadu trestnoprávnej zodpovednosti vyjde lacnejšie. Zabitie sa dá zaonačiť aj podmienkou. Hoci aj verejnému funkcionárovi na čele KGB, teda, pardom, toho, oného. Inopísmenkového. Ale ohováranie? Osem rokov natvrdo, vychádzka pol hodinu denne.

Horší ako kati v päťdesiatych rokoch

"Trestný zákon chráni ľudovodemokratickú republiku, jej socialistickú výstavbu, záujmy pracujúceho ľudu a jednotlivca a vychováva na dodržiavanie pravidiel socialistického spolužitia. Prostriedky na dosiahnutie tohto účelu sú hrozba trestami, ukladanie a výkon trestov a ochranné opatrenia." Píše sa v trestnom zákone z päťdesiatych rokov. K urážke verčjného činiteľa citujeme z neho nasledujúce: "Kto urazí verejného činiteľa pri výkone jeho právomoci alebo pre tento výkon, potresce sa odňatím slobody až na šesť mesiacov." Troškári Gottwaldovci a Bacílkovci! Súčasní koaličníci za to dávajú osem rokov. Šestnásťkrát viac. Ale volajú to "ohováranie". Kto tu boľševizuje náš štát? Kto tu zavádza Berijovsko-Stalinovské represie? Odpoveď si dajte sami, milí čiatelia!

Intelekt a úroveň - neznáme kategórie

Civilizácia je podľa mnohých spoločensko-vedných skrípt a učebníc úroveň spoločenského vývoja, ktorú dosiahla určitá spoločnosť, súhrn jej materiálnych a duchovných výdobytkov. V klasickom myslení ide o súhrn fenoménov náboženských, intelektuálnych, politických atď. a im zodpovedajúcich hodnôt, ktoré charakterizujú národy, preberajúce grécko-rímsku tradíciu a kresťanstvo. Klasické myslenie stavia takto civilizáciu etnocentricky proti divošstvu a barbarstvu. Nuž teda, opakom civilizácie je práve to divošstvo aj barbarstvo v rozhodovaní tých, ktorí majú v jednej ruke náhubky a popravčiu sekeru a druhou mávajú žlto-modro hviezdičkovou vlajkou. Vlastne, aj tou pásikovo - hviezdičkovou.K tomu hlásajú akési "Európske hodnoty", o ktorých žiadne skriptá ani učebnice nepíšu ani len bodku.

Čo sa im ešte v tom návrate do boľševizmu prepečie?

Zopakujme si konštatovanie z perexu: "Vedúcu úlohu strany v spoločnosti máme už roky naspäť. Cenzúru sme do právneho poriadku i praxe úspešne, rýchlo a najmä efektívne zaviedli vlani a teraz tu najnovšie máme čosi ako niekdajšiu urážku verejného činiteľa, teda - ohováranie." Čo im ešte dovolíme? Vyvlastnenie majetku režimu nepohodlným osobám? Znárodnenie? Kto tu potom je boľševik, pred návratom ktorého vydesene kotkodáka mainstream a do gatí z neho už pustili všetci v koalícii? Koho sa to vlastne máme obávať? A koho by sme sa fakt naozaj, aj s ohľadom na historickú skúsenosť mali obávať? Nie je to náhodou o tom, že "zlodej kričí, chyťte zlodeja"? Ozaj, viete, čoho sa najviac obával Stalin? Že niekto prevezme po ňom riadenie štátu s ním aplikovaným represívnym režimom a on sám na tie represie, ktoré do systému zaviedol, doplatí.

Káčerova reakcia na kritiku: Matovič je NIKTO a KTO je Gyimesi netuším
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Káčer reagoval, avšak o... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme