Smer ide do boja: ZASTAVME CENZÚRU!
09 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Cenzúra, aká sa rozpútala na Slovensku, je ohrozením ústavných základov Slovenskej republiky! Na tlačovej konferencii to uviedli predstavitelia strany Smer. "Jediné, čo chceme, je slobodná diskusia a koniec tejto tupej americkej propagandy." Zdá sa, že cenzúra spravodajskej TA3 rozhovoru s významným americkým profesorom ekonómie Jeffrey Sachsom spred pár dní, bola už poslednou kvapkou.

"Ako ľavičiari musíme bojovať proti tomu, aby verejný priestor ovládli milionári, oligarchovia a finančné skupiny, ktoré vlastnia televízie a iné médiá. Musíme bojovať proti likvidačnému vplyvu na politiku zo strany veľkých amerických korporácií ako Pfizer či Raytheone, ktoré kvôli svojim miliardovým ziskom ničia slobodu slova," znie stanovisko opozičnej strany.

 

Podľa Smeru dnes už vymazávajú aj amerických profesorov, ktorí hovoria pravdu o tom, že musíme prestať s eskaláciou vojny a konečne pristúpiť k mierovým rokovaniam. "Jediné, čo chceme, je slobodná diskusia a koniec tejto tupej americkej propagandy."

Smer prízvukuje, že nie je možné, aby miliardári, ktorí vlastnia televízie, spolu s vládou určovali, kto z opozície smie alebo nesmie ísť do televíznych debát. Nie je možné, aby tu liberáli presadzovali otvorenú cenzúru.

"Keď sa na Slovensku zmení vláda, jednou z priorít musí byť návrat slobody slova. Zvedieme tvrdý zápas proti korporátnemu fašizmu!," sľubujú smeráci.

Káčerova reakcia na kritiku: Matovič je NIKTO a KTO je Gyimesi netuším
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Káčer reagoval, avšak o... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Škandalózna cenzúra!

Uznávaný americký ekonóm, profesor z Harvardu a poradca vlád po celkom svete Jeffrey Sachs bol v pondelok (6.2.) hosťom debaty v televízii TA3 na tému súčasnej situácie ohľadne konfliktu na Ukrajine. Očividne tento rozhovor o dôležitosti okamžite riešiť konflikt mierovými rokovaniami a prostredníctvom diplomatického úsilia namiesto zasielania zbraní v relácii Anky Žitnej Lučaiovej Tak takto?! bol pre niekoho nadmieru nepohodlný. TA3 ho po pár hodinách stiahla a nie je dostupný ani v archíve. 

Rozhovor bol objektívny a nestranný, čiže presne taký, aký privádza našu novodobú mediálnu totalitu neoliberálov do šialenstva. Narušil jednotnú demagogickú mainstreamovú líniu. A čo je horšie: nebol podporou vojny, ale bol vyslovene proti vojne.

Rozhovor Anky Žitnej s Jeffreym Sachsom cenzori televízie TA3 rýchlo stiahli z vysielania a aj z archívu. No keďže sme si v poslednom období zvykli, že žijeme v krajine, kde kraľuje cenzúra, takéto vzácne výpovede si mnohí ľudia sťahujú. Aj tento rozhovor je dostupný na internete. Môžete si ho pozrieť tu.

Čítajte, kým to cenzori nezmažú!

K cenzúre, ku ktorej pristúpila televízia TA3 sa vyjadril aj podpredseda Smeru - SD Ľuboš Blaha. "Akože - to, že sa v éteri nemôže objaviť Blaha, Chmelár či Čarnogurský, to je jedna vec. To je taká provinčná gestapáčtina. Ale to, že z archívu vymažú rozhovor so slávnym americkým ekonómom Jeffrey Sachsom, to je vrchol šialenstva. Sachs povedal pravdu o Ukrajine - je to geopolitický spor, v ktorom majú prsty Američania. A jediné východisko sú mierové rokovania," píše Blahana sociálnej sieti.

Pripomína, že reláciu okamžite stiahli z archívu a ľudia si ju dnes posúvajú ako za totality - ako samizdat. "Až sem sme sa dopracovali. Stačí mať iný názor ako americká propaganda a vymazávajú už aj amerických profesorov. Vraj na pokyn z Globsecu. TA3 sa musela zblázniť - toto je pošliapanie akejkoľvek žurnalistickej etiky," myslí si opozičný poslanec. 

Ďalšie pomyselné dno podľa Blahu prerazili aj v Denníku N. "Otvorene obhajovali banderovcov. Vraj počas vojny nevraždili, ale len mierumilovne presviedčali ľudí o tom, aký zlý je komunizmus. Ja len pripomínam, že ukrajinskí banderovci povraždili desiatky tisíc ľudí, sťahovali svoje obete z kože, neľudsky mučili, zabíjali malé deti... A týchto Denník N obhajuje. Vraždili aj na Slovensku. A plienili vo veľkom. Obhajovať fašistické zverstvá je na Slovensku kriminálny čin. Ale už sa mi ani nechce písať trestné oznámenie na Denník N," krúti hlavou Blaha.

Podľa politika sa Západ úplne zbláznil. "Nemôžeš mať iný názor, rehabilituje sa fašizmus, podporuje sa bezdôvodné násilie... Svet sa rúti do katastrofy. Keď sa na Slovensku zmení vláda, jednou z priorít musí byť návrat slobody slova," uzavrel Blaha.

VIDEO ŠKANDALÓZNA CENZÚRA! Rozhovor o Ukrajine s Jeffrey Sachsom TA3 OKAMŽITE STIAHLA!
Uznávaný americký ekonóm, profesor z Harvardu a poradca vlád po celkom svete Jeffrey Sachs bol v pondelok (6.2.) hosťom debaty v televízii TA3 na tému súčasnej situácie ohľadne konfliktu na Ukrajine. Očividne tento rozhovor o dôležitosti okamžite... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme