MV SR a UNHCR budú naďalej spolupracovať pri poskytovaní pomoci utečencom
09 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Ministerstvo vnútra (MV) SR ako riadiaci orgán migračnej krízy na Slovensku a Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) majú záujem naďalej spolupracovať pri poskytovaní pomoci utečencom. Na stretnutí na pôde rezortu vnútra to v stredu (8. 2.) potvrdili štátny tajomník ministerstva Ľubomír Šablica a riaditeľka kancelárie UNHCR na Slovensku Danijela Popovic-Efendic. TASR o tom informoval tlačový odbor MV SR. Hlavnou témou rokovania boli humanitárne dôsledky vojny Ruska proti Ukrajine a situácia po zemetrasení na turecko-sýrskom pohraničí.

Rezort zintenzívnil spoluprácu s UNHCR minulý rok po začiatku vojny na Ukrajine. "Spoločným cieľom je snaha zabezpečiť pomoc a podporu ľudom, ktorí sa v dôsledku konfliktu za našimi hranicami ocitli na území Slovenskej republiky," priblížil tlačový odbor. Štátny tajomník MV SR poďakoval za poskytnuté prostriedky a aktivity, ktorými UNHCR pomohol pri zvládaní tejto krízovej situácie.

Riaditeľka kancelárie UNHCR na Slovensku ocenila solidaritu Slovenskej republiky a jej úsilie pri poskytovaní pomoci odídencom z Ukrajiny, ako aj promptné vyslanie záchranárskeho tímu hasičov a horských záchranárov do Turecka. Zároveň vyzdvihla doterajšiu spoluprácu so zložkami a útvarmi ministerstva vnútra pri riešení utečeneckej krízy.

Štátny tajomník MV SR a riaditeľ Migračného úradu MV SR Ján Orlovský informovali o pripravovaných krokoch na zvládnutie prípadnej ďalšej vlny prílevu cudzincov z Ukrajiny alebo iných štátov. Témou rokovania bola tiež príprava podujatia, na ktorom UNHCR predstaví aktualizovaný tzv. Regional Response Plan. Ide o akčný plán aktivít, ktoré zastrešuje kancelária UNHCR na Slovensku.

Predvolebná kampaň už zostra začala! Kto má milióny na rozhadzovanie?
Aj keď voľby ešte neboli ani oficiálne vyhlásené, politická kampaň sa už začala. Slovensko si totiž bude v predčasných voľbách 30. septembra voliť novú vládu. Zatiaľ prieskumy nálad a preferencií obyvateľstva hovoria jasne - na celej čiare vedie... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme