Hlas ľudu: Ako sa chlapi v krčme pre Fica pobili - fejtón
10 | 02 | 2023 I Mária Škultétyová

Veru pobili. Lebo politika je sviňa. Rozháda manželov, kamarátov aj koaličníkov. Aj chlapov pri pive.

Príbeh, ktorý vám idem porozprávať, stal sa u nás doma. Dedinu neprezradím, lebo by sa k nám zhŕkli filmári a senzácií chtiví novinári. Nebola som pri tom,  všetko  mi vyrozprávala moja susedka, dobrá katolíčka. Každý deň vysedáva v kostole, preto jej môžem veriť.

„Počúvajte, moja, čo vám poviem,“ začala svoje rozprávanie, „ predstavte si, čo sa včera stalo v krčme. Môj starý prišiel domov s vybitým zubom a rozbitou hubou. Jajčal od bolesti, keď som mu na boľačky dávala obklady. Pýtala som sa, čo sa, preboha, stalo.

To bolo tak, rozhovoril sa.  Mali sme už v sebe nejaké tie pivá a borovičky a k tomu vyprávky o politike.  Jožo povedal: ja budem voliť Fica. Je to dobrý človek, ktorý nám len dobre chce. A chce mier na Ukrajine. Veď aj holubice púšťal do sveta. A furt kritizuje blázna Matoviča, Hegera a celú vládnu bandu. Pravdu máš, pridali sa k nemu chlapi. Lenže to sa neľúbilo Ferovi. Povedal, že Pellegrini je lepší, že on bude voliť jeho. Ale Jožo sa nedal. Fico je najlepší, ten tvoj jamkatý traktorista je populista. Vieš prečo odišiel od Fica? Lebo chcel byť predsedom. A chce sa spojiť s progresívcami. No hnus! Hovorím, populista je to, prezliekač kabátov!

Chlapi sa rozdelili na dve skupiny. Jedna za Fica, druhá za jamkatého. Ja som nestál ani na jednej, ani na druhej strane. Len sa ti začali o mňa biť. Chceli, aby som sa k nim pridal. Fero ma ťahá: Edo, hybaj, poď k nám! A Jožo hovorí: nebuď sprostý, Edo, poď k nám! A keď som povedal, že  my volíme Kadeha, ako pán farár kázali, Jožo vyskočil a skríkol: Kadeha?! Ani zaboha! Takú mi fukol, že som videl plno hviezdičiek.

A do toho krčmár zakričal: chlapi, nebite sa, voľte progresívcov! Tým bitkárom nebolo viac treba. Skočili po ňom a mlátili ho ako žito. Ty odkundes, v našej dedine volíme len poctivé strany! Takých oných tu nikto voliť nebude, zasran jeden!“

Múdrosť a vtip Miloša Zemana
O dosluhujúcom českom prezidentovi Milošovi Zemanovi je známe, že je inteligentný, vtipný a múdry. Vie sa o ňom aj to, že si nedáva servítku pred ústa a vyjadruje sa v duchu myšlienky: čo na srdci, to na jazyku. A to platí aj vtedy, keď hovorí o... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik