ZELENSKYJ: Rusko prehrá, zmení to svet!
08 | 02 | 2023 I Milan Laca

Zelenskyj v britskom parlamente: Rusko prehrá a víťazstvo nad ním zmení svet.

Prezident Volodymyr Zelenskyj počas prejavu v parlamente Veľkej Británie povedal, že Rusko prehrá vojnu a to zmení svet.

Akko napísala „Európska pravda“, Zelenskyj vyhlásil:  "Vždy budeme voliť dobro pred zlom. To je základ našich a vašich tradícií. Ale len čo je staré zlo porazené, nové sa snaží zdvihnúť hlavu... Ale my vieme: sloboda zvíťazí, vieme, že Rusko prehrá,“ povedal Zelenskyj a zhromaždení začali týmto slovám tlieskať.

Svet sa zmení

Ukrajinský prezident dodal, že víťazstvo zmení svet a budú to zmeny, ktoré svet dlho potreboval. "Vieme, že Rusko prehrá. A naozaj vieme, že víťazstvo zmení svet a bude to zmena, ktorú svet už dlho potrebuje. Spojené kráľovstvo s nami kráča v ústrety najdôležitejšiemu víťazstvu našej doby. Toto bude víťazstvo nad samotnou myšlienkou vojny. Potom bude každý agresor, veľký či malý, dobre vedieť, čo ho čaká, ak spochybní svetový poriadok. Každý agresor, ktorý sa pokúsi zmeniť hranice násilím, prinesie smrť a skazu iným národom, bude sa snažiť pokračovať vo svojej diktatúre za cenu krvi iných ľudí, viesť nevyprovokovanú ilegálnu vojnu – ako teraz Kremeľ – každý takýto diktátor bude porazený,“ zdôraznil Volodymyr Zelenskyj.  

Šéf OSN Guterres vyzýva na MIER!
Prečo nemôžeme všetci spolu vychádzať? To bola metaforická otázka, ktorú v pondelok položil frustrovaný generálny tajomník OSN António Guterres. Varoval, že svet môže smerovať k „širšej vojne“ na pozadí rusko-ukrajinského konfliktu, ktorý sa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Už dosiahli veľa

Prezident poznamenal, že Ukrajine a jej spojencom sa už podarilo dosiahnuť veľa a teraz je čas premeniť tieto úspechy na základy budúcej bezpečnostnej architektúry.

Bol u kráľa 

Zelenskyj navštívil aj Buckinghamský palác, kde mal audienciu u britského kráľa Karola III. Zablahoželal mu k jeho nedávnemu nástupu na trón a zaželal britskému ľudu mier a prosperitu. "Je pre mňa cťou byť prvým prezidentom Ukrajiny v celej histórii ukrajinsko-britských vzťahov, ktorého poctil britský panovník.  

Pôjde ďalej

Masmédiá informovali, že po návšteve Londýna Zelenskij odíde do Paríža, kde sa stretne  s prezidentom Francúzska a nemeckým  kancelárom.

On, Ono, či Oné...? Ako nazvú Angličania Boha?
Anglická cirkev zváži použitie rodovo neutrálnych výrazov na označenie Boha. Britský denník The Guardian píše, že na jar tohot roku plánujú vytvoriť komisiu, ktorá sa bude zaoberať touto otázkou. Plánuje sa aj prehodnotenie pravdepodobnosti... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik