Peter Kmec: PRÍPAD JOZEFA CHOVANCA NEDOVOLÍME ZAMIESŤ POD KOBEREC! (VIDEO)
08 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová

Uplynie päť rokov od Chovancovej brutálnej smrti! Peter Kmec tvrdí, že prípad Jozefa Chovanca, strana HLAS - SD nedovolí zamiesť pod koberec. 

V auguste 2020 unikli videozáznamy z policajnej cely, na ktorých je vidieť, ako búcha hlavou o dvere a krváca. Následne sa ho policajti pokúšajú násilím upokojiť, tvár má zakrytú dekou, policajti sa smejú a jedna policajtka dvíha ruku v podobe nacistického pozdravu. Posudok belgických lekárov ukázal, že príčinou smrti boli silné nárazy hlavou, ktoré mu spôsobili edém mozgu. Lekári zároveň skonštatovali, že zastavenie činnosti srdca vyvolala až injekcia od zdravotníkov, ktorí sa ho snažili upokojiť.

Viac:

 

Opozičná strana Hlas-SD sa s týmto tvrdením rozhodne nestotožňuje. Prostredníctvom jej poslanca Národnej rady Petra Kmeca, ktorý podal návrh na uznesenie NR SR žiada európske inštitúcie a belgickú prokuratúru na riadne vyšetrenie tohto brutálneho činu.

Peter Kmec tvrdí, že prípad Jozefa Chovanca, strana HLAS - SD nedovolí zamiesť pod koberec.

„V auguste 2020 sa dostalo do médii video, kde je vidno tento brutálny zásah, podľa viacerých lekárskych posudkoch, došlo k duseniu občana Slovenska belgickými zložkami, ktoré jednoznačne dokazujú, že mali byť príčinou úmrtia Jozefa Chovanca. To belgická prokuratúra odmieta. Je tam veľa nezrovnalostí. Myslíme si, že pomocou tohto uznesenie by mohlo a malo pritiahnuť pozornosť európskych inštitúcii, aby sa k tejto kauze oveľa viac venovali,“ uviedol vo videu na sociálnej sieti Peter Kmec z opozičnej strany Hlas-SD.

„Strana Hlas-SD cezo mňa podala návrh uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky. K smrti slovenského občana Jozefa Chovanca, ktorý počas brutálneho zásahu belgickej polície zomrel v roku 2018 na letisku Charleroi," dodal Peter Kmec.

My sme sa v Národnej rade rozhodli, že strana Hlas bude iniciovať podanie návrhu na uznesenie, aby sme vyzvali našich ústavných činiteľov, aby využili všetky diplomatické a právne prostriedky,aby vyzvali belgickú vládu i európske inštitúcie, aby sa tomuto prípadu viac venovali. Predovšetkým z pohľadu Európskeho parlamentu, aby vyslal monitorovaciu misiu, ktorá by dohliadala na aktivity belgických vyšetrovacích orgánov,“ zverejňuje Peter Kmec dôvody podania uznesenia vo videu na sociálnej sieti.

VIDEO:

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Gyimesi a Matovič vyzývajú Káčera: Má sa ospravedlniť!
Dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer by sa mal ospravedlniť za výroky o možných územných nárokoch Maďarska na Slovensku. Vyzvali ho na to líder OĽANO Igor Matovič a poslanec György Gyimesi (OĽANO). Matovič si myslí, že ak by... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik