Bicykel je "in". TÝMTO celebritám učarili dve kolesá (GALÉRIA)
08 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Február nie je svojimi teplotami bicyklovaniu veľmi priaznivo naklonený. Pravdou však je, že bicykel je stále jedným z najzdravších približovadiel. Nehovoriac o jeho ekologickosti a priestorovej nenáročnosti. Vedia to aj známe osobnosti a tak mnohé veľakrát z auta presadli na bicykel. Koho sa to týka a u koho je to len zvezenie sa "na módnej vlne"?

Pravda, u politikov si nikdy nemôžete byť istý, či ide o „prešpekulovaný ťah“ na voliča, alebo je bicykel skutočne jeho obľúbeným dopravným prostriedkom. Veď Mikulášovi Dzurindovi bicykel vyhral parlamentné voľby a cestou do práce na dvoch kolesách sa prezentovali aj dvaja primátori. Čaro bicykla objavili aj dve slovenské europoslankyne. Nie u každého bolo to, že „verejne vysadol na bicykel“ prijaté pozitívne...

FB / Monika Beňová
FB GP Maroš Žilinka
FB Romana Tabak
FB Lucia Ď. Nicholsonová
Najznámejší "bicyklista"

Pred viac, ako dvadsiatimi rokmi bicyklovanie "vyhralo voľby" Mikulášovi Dzurindovi. Vlastne mu ich vyhrali jeho ľúbivé reči a sľuby, no jedno sa musí nechať - Slovensko na bicykli naozaj prešiel krížom-krážom.

Máziková Matovičovi: Starajme sa všetci o seba! (GALÉRIA)
Speváčka Eva Máziková (74) je známa svojou otvorenosťou, až prostorekosťou. A netýka sa to len šoubiznisu, či jej samotnej, ale aj politiky. Tentokrát sa vyjadrila k Igorovi Matovičovi a jeho vyjadreniam na adresu LGBT+ ľudí. Mladším generáciám... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Primátori na dvoch kolesách

Jazda na dvoch kolesách priblížila k víťazstvu vo voľbách aj primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi či Nitry Marekovi Hattasovi. Stavili na to, že z centier miest treba „vytlačiť“ autá a urobiť ich „priateľskejšie“ voči cyklistom. Navyše „primátor na bicykli“ vyzerá byť bližšie k bežným ľuďom, ktorí sa mnohokrát do práce prepravujú práve na bicykli.

Podľahli mu aj euro/poslankyne

Na sociálnych sieťach je známou propagátorkou cyklistiky aj europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tá si cez bicykel často podáva bezohľadných slovenských vodičov. Podľa jej slov sa s takou aroganciou voči cyklistom stretáva práve na Slovensku.

Možno nie až natoľko, ako liberálna kolegyňa, ale s bicyklovaním sa „kamaráti“ aj Monika Beňová. Tá na sociálnych sieťach hovorí skôr o stacionárnom bicykli, no keď je na dovolenke, či má čas, čaru dvoch kolies neodolá ani ona.

O potrebe cyklotrás a bezpečnosti cyklistov v cestnej premávke sa na sociálnych sieťach vyjadrovala aj poslankyňa Romana Tabák. 

V Bratislave straší! A my vieme, kde (GALÉRIA)
Historická Bratislava je plná legiend o rôznych mýtických bytostiach, ktoré prebývajú v jednotlivých domoch. Zahanbiť sa nenechá ani Dunaj, ktorý mestom preteká a pri ktorom na ľudí striehli všelijakí vodníci či rusalky. O inkvizičnej minulosti... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Keď dvaja robia to isté, nie vždy je to to isté

Pre dobro veci si na bicykel sadol aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Ten, oblečený v reflexnej bunde a s prilbou na hlave, upozorňoval na potrebu ohľaduplnosti vodičov voči cyklistom. Kým príspevky pani europoslankyne sú prijímané s ováciami, GP bol mainstreamom niekoľkokrát „obvinený“ z politikárčenia.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ministerka Remišová odvolala štátneho tajomníka Hargaša, chce vyššiu dynamiku! Vyjadril sa aj Hargaš
Odvolanie Jána Hargaša z postu štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR bolo štandardným manažérskym rozhodnutím. Po stredajšom rokovaní vlády, na ktorom kabinet schválil personálny návrh, to... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik