Pena na ústach "liberálov": zákaz predaja v nedeľu
08 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Zhodu zrejme nenájdu nikdy. Nová téma, ktorá polarizuje spoločnosť a politikov je zákaz predaja v nedeľu. V parlamente je už dokonca návrh, aby zákon prísnejšie reguloval otváranie obchodov v tento deň. K téme sa vyjadril aj Juraj Draxler.

Exminister na sociálne sieti, prekáža najmä "demokratická" diskusia k tejto problematike: "Viem pochopiť ľudí, ktorým sa to nepáči a sú jasne proti. Čo mi ale vyslovene prekáža, je jedovitý tón, ktorý už klasicky naše "slušné", "progresívne" a "liberálne" kruhy nasadili.Návrh je vraj "hrubý populizmus" a podporujú ho len hlúpi a zaostalí ľudia. A hotovo, vybavené.Krásne demokratická diskusia, že?

"Ako hovorím, chápem ak je niekto z princípu proti. Ale treba aspoň trochu rešpektovať, ak väčšina obyvateľstva, vrátane predavačov, má sklon skôr toto schvaľovať. Nie je náhodou demokracia o tom? A logika toho častého protiargumentu, že potom predavačky stratia možnosť privyrobiť si nedeľnými hodinami? No, ak si obchody budú chcieť udržať personál, tak im budú musieť zdvihnúť základ namiesto nútenia do dlhých hodín. Lebo tá "logika", to je navlas rovnaké, ako pred desiatkami rokov, keď sa zavádzali víkendy alebo osemhodinový pracovný čas: nemožné, potom pracujúci nebudú mať možnosť dosť si zarobiť. Alebo keď sa zakazovala detská práca. Ako sa rodiny uživia?" Pýta sa Draxler.

Ján Čarnogurský: Amerika na Ukrajine otáča
Nemecký kancelár Bismarck povedal ešte v 19. storočí, že Rusko sa dá poraziť len pokiaľ sa proti nemu poštve Ukrajina. Vlastníctvo a oduševnenie ruských vojakov možno posiela Bismarckov výrok do archívu, skonštatoval Ján Čarnogurský. Názor Jána... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

"A tak namiesto demokratickej diskusie ("pozrime sa cez prieskumy presnejšie na to, čo vlastne národ chce", "nepáči sa mi to a budem proti tomu bojovať, ale beriem na vedomie, že som asi v menšine", "som skôr proti, ale ak už to má prejsť, poďme sa baviť o tom, ako z toho spraviť všeobecne prijateľnejší formát regulácie") jedna časť spoločnosti pľuje jedovaté sliny. Pripomeniem, že podľa prieskumov (napr. Focusu) u nás až 70 percent ľudí hovorí, že by im nejaká forma nedeľného zatvárania obchodov neprekážala."

"Nehovoriac o tom, že toto je naozaj príležitosť baviť sa o úlohe tupého konzumu v spoločnosti. Alebo o tom, aké možnosti zábavy v nedeľu rodiny u nás majú. Pretože je to smutné. Pozrime sa, ako časť bratislavčanov cez víkendy hromadne uteká do Rakúska či na Moravu. Majú tam, na rozdiel od Bratislavy a okolia, rozsiahle a interaktívne múzeá (vrátane múzeí vedy) či rôzne možnosti zábavnej turistiky pre celú rodinu. Ale nie, u nás je spoločenská diskusia často veľmi jednoduchá: my sme elita a dobré je, čo vyhovuje nám. A vždy, keď nás nahnevinkáte, tak o vás všetkých ostatných napíšeme, že ste hlúpi. Tak si dobre rozmyslite, čo budete podporovať. To je demokracia v štýle našej "elity"." Uzatvára svoj názor exminister Draxler.

Hlas ľudu: OĽaNO umiera a traja funebráci trúchlia nad jeho hrobom
„Tvária sa ako funebráci na pohrebe,“ takto vtipne okomentoval nejaký srandista fotku troch veľkých mužov OĽaNO. Eseročky, ktorá sa ako víťaz dostala do parlamentu a na čelo vládnej party. O svojej sláve môže hovoriť už len v čase minulom. Z... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme