Pellegrini: „Nám sa Matovič vyhrážať nebude“
07 | 02 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradený poslanec Peter Pellegrini (Hlas-SD) si myslí, že nad Matovičovými (OĽaNO) rečami stačí mávnuť rukou. Zatiaľ. Ak sa ale voliči rozhodnú, že Hlas bude zostavovať vládu, „Božie mlyny“ sa postarajú o to, aby sa v trestnom práve udiali veľké zmeny.

Tie by sa mali týkať nie len obranno-bezpečnostných zložiek štátu, ale aj všeobecnej bezpečnosti života na Slovensu. Hoci revanš odmieta, tvrdí, že každý, kto zneužíval svoje právomoci musí byť za to potrestaný. Napriek tomu, že s termínom predčasných volieb už nemôže Hlas nič robiť, nie je s ním spokojný. Útok na jeho osobu zo strany OČTK neočakáva, pretože naň nevidí dôvod, ale neprekvapil by ho. Strana Smer je vo svojich krokoch radikálnejšia a problém "poľovania na opozíciu" chce riešiť na medzinárodnej úrovni.

Termín volieb mu nedáva zmysel

„Dodnes som sa nedozvedel žiadny argument, akým právom má vláda bez dôvery vládnuť desať mesiacov od svojho pádu,“upozorňuje Peter Pellegrini na nelogickosť dátumu volieb. Síce ho už meniť nemieni, ale podľa neho na prvom mieste nie sú záujmy Slovenska, ale politikov. To podľa neho potvrdzuje niekoľko skutočností, okrem iného aj príspevky pre politické strany, poslanecký plat pre ľudí, ktorí v nasledujúcich voľbách podľa Pellegriniho nemajú šancu, ale aj čas na vznik nových politických subjektov.

VIDEO: Dr. Bukovský nesúhlasí s tzv. „pandemickou amnestiou“
MUDr. Igor Bukovský bol od začiatku jedným z tých, ktorí propagovali užívanie vitamínu D a varovali pred nosením rúšok, či respirátorov. Štúdie z renomovanej inštitúcie jemu a tým, ktorí oponovali „ideovým vodcom“, po čase dávajú za... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Revanš nechystajú

„Chcem povedať veľmi jasne, že ak sa niekomu dokáže, že robil nadprácu, zneužíval svoje postavenie alebo robil na základe politickej objednávky, tak bude potrestaný,“ vyhlásil Pellegrini. Revanšom by to však rozhodne nenazval, hoci sa mu nepáčia napríklad Sulíkove (SaS) vyjadrenia o Leopoldove pre lídrov Smeru či Hlasu.

„Ak sa hovorí teraz, že každého, kto pácha trestnú činnosť, musí postihnúť spravodlivý trest, tak určite do budúcna musí postihnúť trest aj niekoho, u koho sa preukáže, že zneužil svoju právomoc, že podľahol politickým tlakom,“ vysvetľuje Pellegrini.

Žilinka: Odmietam spájať nespojiteľné a zaťahovanie rodiny do útokov voči mojej osobe
Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti informoval o tom, ako sa naňho v posledných dňoch médiá obrátili s otázkou, týkajúcou sa kúpy bytu jeho plnoletou dcérou. Formulácia otázok podľa Žilinku nasvedčuje snahe o spájanie tejto kúpy,... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

O čom teda bude reforma

Pellegrini si myslí, že ak sa dostanú do vlády, bude ich čakať komplexnejšia reforma prostredia súdnictva a bezpečnostných zložiek štátu. Pellegriniho cieľom bude hlavne „...zvýšenie bezpečnosti na Slovensku a efektívnejšie vyhľadávanie a trestanie tých, ktorí poškodzujú Slovenskú republiku a jej záujmy.

Spáva pokojne

Robert Fico (Smer-SD) nedávno povedal, že má indície o pripravovanom útoku aj na predsedu Hlasu. Ten to vylúčiť nemôže, ale nijako to nerieši, keďže on má svedomie čisté. Vylúčiť ho však nemôže.

„Keď vidím, čoho je schopný Igor Matovič (OĽaNO) a jeho kumpáni, tak môžem sa domnievať, že niekto vie kľudne vyfabulovať aj na mňa nejaké obvinenie,“povedal Pellegrini.

Stihnú ich pozatvárať?

Pri výbere termínu volieb sa Igor Matovič vyjadril, že aj tri mesiace sa rátajú a že očakáva zadržanie niektorých opozičných poslancov. Na základe tohto vyjadrenia Robert Fico po zadržaní Roberta Kaliňáka na tlačovej besede oznámil, že Smer začína medzinárodnú ofenzívu. Smer aj Kaliňák obvinenie odmietajú. V hľadáčiku vyšetrovateľov NAKA sú podľa Fica okrem smerákov aj poslanci Hlasu.

NAKA opäť poľuje na Smer
Poslanec Smeru Marián Kéry nedávno v Téme dňa spomenul aj nahrávky, ktoré hovoria , že NAKA má urobiť zo Smeru zločineckú organizáciu. Že treba zničiť Smer, Fica, Kaliňáka a Pellegriniho. Treba úplne zničiť opozíciu, lebo to je potom na guľku... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme