Zbrane pre Ukrajinu idú plným prúdom!
06 | 02 | 2023 I Milan Laca

Obrovský rozruch na letisku v Rzeszówe. Pristávajú tam lietadlá s ťažkými zbraňami.

Vojenská technika NATO pre ozbrojené sily Ukrajiny prúdi cez letisko v Poľsku.

Oživenie
Letisko Rzeszów je zažíva veľký nápor, píše agentúra Interia. NATO pripravuje Ukrajinu na „veľkú ruskú ofenzívu“. Cez Poľsko posiela tanky, bojové vozidlá a podporné vozidlá, ako aj milióny kusov nábojov a tisíce rakiet, vrátane systémov protivzdušnej obrany.
Je tam rušno

3. februára zavládlo na letisku v Rzeszówe na celý deň neuveriteľné oživenie. Pristávali tam lietadlá z mnohých krajín sveta so zbraňami pre Ukrajinu.Doviezli ťažké zbrane, ktoré sa čoskoro objavia na Ukrajine na východe tejto krajiny. Podľa FlightRadar24 tam pristáli štyri Boeingy 747,  a dva C-5 zo Spojených štátov, jeden Airbus A330 a jeden Dornier 328 z Nemecka, jeden Boeing 767 z Talianska, jeden C-130 z Francúzska, jeden An-124-100 z Turecka a jedno dopravné lietadlo z Maďarska.

Plán ekonomicky zničiť Rusko stroskotáva
Ruský hospodársky rast prevýši nemecký hospodársky rast, zatiaľ čo Spojené kráľovstvo prejde recesiou, pretože jeho ekonomika bola najhoršia za viac ako 300 rokov a očakáva sa, že tento rok bude jej výkon ešte horší. Znie - pre sankciechtivých... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Ivan Brožík
Americká základňa
Hromadné dodávky techniky na americkú vojenskú základňu v Rzeszówe sú výsledkom poslednej, zlomovej konferencie krajín NATO v nemeckom Ramsteine. Mnohé krajiny, zapojené do poskytovania pomoci Ukrajine, oznámili nové tranže vojenskej pomoci. Krajiny NATO sľúbili Ukrajine dodať nielen najrozmanitejšiu ťažkú ​​techniku, ale aj tony munície a rakiet. Toto je len začiatok dodávok, Rzeszów čaká na ďalšie lietadlá. V najbližších dňoch sa očakáva ďalší nárast ich počtu.
Ukrajina a NATO sa pripravujú na veľkú ruskú ofenzívu
"Ukrajina a všetky krajiny NATO sa pripravujú na nadchádzajúcu rozsiahlu ruskú ofenzívu. Kremeľ pošle na Ukrajinu státisíce zmobilizovaných Rusov. Vladimir Putin má v úmysle koncom februára ukončiť takzvanú špeciálnu operáciu na Ukrajine a začať vojnu v plnom rozsahu. Je dosť možné, že k útoku na Kyjev môže dôjsť aj z územia Bieloruska", píše sa v článku. "NATO chce, aby Ukrajina bola na takýto vývoj udalostí maximálne pripravená". 
Čo dodajú

"Ukrajinské ozbrojené sily dostanú okrem tankov, bojových vozidiel a podporných vozidiel, aj milióny kusov munície a tisíce rakiet, vrátane systémov protivzdušnej obrany. Podľa najnovších údajov, kyjevská vláda konečne dostane rakety s dlhým doletom. Vďaka nim bude môcť ukrajinská armáda útočiť na ciele, nachádzajúce sa aj vo vzdialenosti 150 kilometrov od frontovej línie. To znamená, že bude možné rýchlo likvidovať muničné sklady a ďalšie zálohy ruských jednotiek na celom Donbase, na väčšine Krymu a dokonca aj v samotnom Rusku", píše sa v článku.

Po troche sa vzdávajú?
Ukrajinskí vojaci začali opúšťať pozície zo strachu z „nezmyselnej smrti“. Ukrajinská armáda stráca pôdu pod nohami kvôli nedostatku ľudí a munície. Časť z nej začala opúšťať svoje pozície, informuje denník Politico. Stavajú sa na odpor Noviny... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme