Zomrela Naďa Urbánková! Zdrvená dcéra Jana popísala detaily
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

České hudobné a herecké nebo sa rozrástlo o naozaj žiarivú hviezdu. Vo veku 83 rokov zomrela päťnásobná Zlatá slavica a interpretka nezabudnuteľných hitov Drahý môj alebo Mám rada žužu Naďa Urbánková. O smrti informovala jej dcéra Jana Fabiánová. 

Urbánková , vlastným menom Naděžda Balabánová, prehrala svoj boj s rakovinou, informovala o tom jej dcéra Jana Fabiánová na Facebooku. S nekonečnou bolesťou v srdci s vami musím zdieľať tú najsmutnejšiu správu. Moja milovaná mamička , speváčka, herečka a päťnásobná Zlatá Slavice, pani Naďa Urbánková, zomrela včera večer 3. 2. 2023 vo veku 83 rokov na komplikácie spojené s rakovinou -19, píše český Blesk.

Zomrela v spánku, bez bolestí. V mene celej našej rodiny ďakujem za súcit a prosím o možnosť vyrovnať sa s touto zdrvujúcou správou v súkromí. Ďakujem Ti za všetko mamička moja. Milujem Ťa navždy. Tvoja Jana, “ napísala na sociálnu sieť. 

Herečka a speváčka sa dlhodobo stretávala so zdravotnými neduhmi spôsobenými rakovinou, prekonanou pred viac ako desiatimi rokmi. Zhubná choroba ju vtedy pripravila o obe prsia a narušila lymfatický systém, kvôli čomu často trpela výraznými opuchmi na tele.

Agresívny karcinóm bohužiaľ nebol jedinou pochmúrnou kapitolou jej života. Naďa bola v detstve zneužívaná vlastným otcom, strašné tajomstvo prezradila vo svojej knihe A nabudúce lepšie . V nej tiež popísala moment, kedy jej otec zomrel priamo pred očami. Traumy sa s ňou niesli až do dospelého života a sklamanie v mužskej pokolení s každým ďalším neúspešným vzťahom silnelo.

Rozvodom skončilo prvé manželstvo s Karlom Urbánkom. Pre sokyňu v láske Libuši Šafránkou ju opustil priateľ Jozef Abrhám , s ktorým si veľmi priala dieťa. Ďalší partner, Jiří Brabec (†63), sa zastrelil kvôli dlhom. Život plný smoly jej neuľahčil ani druhý manžel Jozef Havlík (†87), ktorý ju po nevydarenom spoločnom podnikaní priviedol na finančné dno. Po ôsmich rokoch stroskotalo aj Nadino tretie manželstvo s hercom Jánom Nemejovským.

Dovolenkovala s Borisom Kollárom, teraz si prezerá detské postieľky
Nie je tomu tak dávno, čo médiami prebehla správa o dovolenke v Dubaji, na ktorú si Boris Kollár odskočil počas "hekerského útoku" na parlament. Aj vtedy, aj o čosi neskôr, ho videli s blondínkou Laurou Vizváryovou, ktorá je známa z účasti v súťaži... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Majákom nádeje bola pre Urbánkovú jej kariéra. Po štúdiách na Vyššej zdravotníckej škole v Trutnove sa v roku 1964 dostala do Semaforu. Spievala a hrala v inscenáciách, spoluúčinkovala napríklad s Jiřím Grossmannom a Miloslavom Šimkom v ich programoch Návštevné dni či v Besídke zvláštne školy.

Tiež spolupráca s Country Beatom, s ktorým nahrala najviac zo svojich úspešných piesní, a ktorá potom trvala dvadsať rokov, jej vyniesla na vrchol popularity. Prvého Zlatého slávika získala Naďa v roku 1972 a prvé miesto si udržala ďalších päť rokov. Iste jej k tomu pomohli jej najznámejšie hity, ako Viliam pečie žemle, Svadobný sprievod, Dávam ti dar, Blonďák s červenou bugatkou či Mám rada žužu.

Herecké nadanie zúročila Naďa Urbánková nielen na divadle, ale aj v niekoľkých cenených filmoch. Vedľa Keby tisíc klarinetov patrí medzi najznámejšie Zločin v dievčenskej škole a predovšetkým Ostro sledované vlaky, Skrivanci na nite alebo Na samote u lesa.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

NOVÝ NOSTRADAMUS: 3. SVETOVÚ VOJNU rozpúta letecké nešťastie už tento rok!
Bývalý francúzsky astrológ urobil desivú predpoveď! Muž, ktorého nazývajú „nový Nostradamus“ je presvedčený, že pád lietadla na Taiwane rozpúta tento rok 3. svetovú vojnu, píše britský Mirror. Strašná havária Craig Hamilton-Parker, ktorý je... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!