Vráble: Mestská zabíjačka ponúkla tradičné špeciality i kultúrny program
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ochutnávku tradičných mäsových výrobkov i regionálnych špecialít ponúka mestská zabíjačka, ktorá sa v sobotu od rána koná na Čerešňovom námestí vo Vrábľoch. Návštevníci sa môžu tešiť na hurky, klobásy i zabíjačkovú kašu.

"Môžu tiež spoznať a ochutnať požitavskú špecialitu keltýš, niekedy známu aj pod menom kalkýš. Samozrejme, že nechýbajú ani domáce koláče a oškvarkové, zemiakové či syrové pagáče," uviedla radnica.

Ako pripomenuli organizátori, súčasťou zabíjačky je aj kultúrny program. "Vystúpili v ňom miestne folklórne súbory Briezka, Vrábľanka, Kordon a Gyöngyvirág. Predstavili sa tiež deti z našich základných škôl a ako hosť aj folklórny súbor Briežok z Jedľových Kostolian," doplnil mestský úrad.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

POZOR! Zrážka áut na D1 pod Tatrami
Sneženie a silný vietor od piatkového (3. 2.) večera komplikujú situáciu na cestách v podtatranskom regióne. Polícia na sociálnej sieti informovala, že cesta I/18 z Popradu smerom na Janovce je uzatvorená v oboch smeroch z dôvodu nulovej... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!