Rakúsko ruší kontroly na hraniciach so Slovenskom
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Rakúsko nepredĺži kontroly na hraniciach so Slovenskom, ktoré sa tak skončia od pondelka 6. februára. Oznámilo to v sobotu rakúske ministerstvo vnútra, informuje TASR na základe správy agentúry APA.

Namiesto toho budú kontroly už len v prihraničných oblastiach v koordinácii so SR. Pôjde predovšetkým o okresy Gänserndorf, Bruck an der Leitha a Kittsee. Budú v nich nasadzované hliadky a prebiehať monitoring za pomoci dronov.

Rakúsko zaviedlo kontroly na hraniciach so Slovenskom koncom septembra 2022 v súvislosti s nárastom nelegálnej migrácie a potrebou obmedziť pôsobenie prevádzačských mafií. Podľa rakúskeho ministerstva vnútra sa od konca septembra podarilo zadržať 24 prevádzačov, ktorí operovali z územia Slovenska.

VIDEO Radačovský a Adam Lučanský: Bojujeme ďalej! Pravda sa raz ukáže
Europoslanec Miroslav Radačovský a syn generála Lučanského Adam sa nevzdávajú! Na sociálnej sieti informovali o najnovšom vývoji kauzy úmrtia generála Milana Lučanského. Nezabudli sme a nevzdávame sa V úvode videa Radačovský uviedol, že sa... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Rovnaké opatrenie na hraniciach so SR uplatňovala od konca vlaňajšieho septembra aj Česká republika. Český minister vnútra Vít Rakušan tento týždeň avizoval, že stále kontroly na hraniciach so SR sa skončia v noci zo soboty na nedeľu.

Rakúsko zmenilo stratégiu s ohľadom na to, že k rovnakému kroku pristúpila aj Česká republika, s ktorou sa snažilo postup koordinovať.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ktoré ministerstvá by sa mali po voľbách VYŠETROVAŤ? Draxler v tom má jasno
Ktoré ministerstvá by sa mali po voľbách najviac vyšetrovať? Exminister školstva Juraj Draxler vymenoval na sociálnej sieti hneď tri, ktoré majú podľa neho čo vysvetľovať. Jednoznačne najmä ministerstvo zdravotníctva, "eurofondové" ministerstvo... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!