MIMORIADNA SITUÁCIA v Žiline!
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Okresný úrad (OÚ) v Žiline vyzýva občanov na severe Žilinského kraja, aby pre zlú poveternostnú situáciu vychádzali z domov a cestovali motorovými vozidlami iba v súrnych prípadoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva vnútra (MV) SR Zuzana Eliášová.

Na severe Žilinského kraja by mali ľudia cestovať iba v súrnych prípadoch

Upozornila, že občania by tiež nemali cestovať motorovými vozidlami na víkend na sever Slovenska. "Zamedzí sa tak blokovaniu prístupových ciest v obciach a uvoľní sa cesta nasadenej technike v zvládaní snehovej kalamity na cestných komunikáciách," uviedla Eliášová.

V Žiline trvá mimoriadna situácia, dopravu komplikuje sneženie a silný vietor

V Žiline naďalej platí mimoriadna situácia, ktorú v piatok (3. 2.) vyhlásil krízový štáb mesta v dôsledku snehovej kalamity. Podľa hovorkyne mesta Barbory Zigovej situáciu na cestách výrazne komplikuje sneženie a silný vietor.

Doplnila, že pri ochrane životov, zdravia a majetku obyvateľov mesta a mestských častí pomáhajú dobrovoľní hasiči Dobrovoľných hasičských zborov mesta Žilina. "Dobrovoľní hasiči DHZO Trnové a DHZO Bytčica odstraňovali v piatok večer spadnuté stromy a konáre z komunikácií a parkovísk na celom území mesta. Ostatné jednotky dobrovoľných hasičov spolupracovali pri údržbe a zjazdnosti cestných komunikácií a chodníkov vo svojej lokalite a odstraňovali spadnuté konáre a prekážky," uviedla hovorkyňa.

Čaputová sa OBHAJUJE: Prečo som sa tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Pavlovi?
Prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti zverejnila video, v ktorom sa rozhodla odpovedať na otázky a témy, ktoré ľudí najviac zaujali za posledné dni. Asi najviac diskutované bolo, prečo sa prezidentka tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Obyvatelia Žiliny a jej mestských častí môžu podľa nej požiadať o pomoc jednotky dobrovoľných hasičov, ktoré pôsobia v mestských častiach - DHZO Trnové, DHZO Bytčica, DHZO Mojšova Lúčka, DHZO Brodno, DHZO Vranie, DHZO Zádubnie a DHZO Zástranie. "V prípade núdze je potrebné, aby občan kontaktoval linku tiesňového volania 112 integrovaného záchranného systému. Obyvatelia mestských častí môžu priamo kontaktovať ktoréhokoľvek člena dobrovoľného hasičského zboru vo svojej mestskej časti," vysvetlila.

Informácie o činnosti Dobrovoľných hasičov mesta Žilina a aktuálne informácie môžu obyvatelia získať na ich stránke na sociálnej sieti, dodala Zigová.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Dnes radšej navytiahnite ani nos z domu! Takto to vyzerá po celom Slovensku
Vo Vysokých a Západných Tatrách trvá veľké riziko pádu lavín, naďalej platí na cestách v regióne prvý kalamitný stupeň, v Ždiari a vo Svite je pre kalamitu naďalej mimoriadna situácia, počasie komplikuje aj vlakovú dopravu. Mimoriadnu situáciu... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!