Heger začal PREDVOLEBNÚ KAMPAŇ: Fico nie je premiér "hodný" vládnutia
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Veľvyslanci z viac ako 20-tich členských štátov EÚ, USA a Veľkej Británie sa v stredu stretli s predstaviteľmi Smeru a jediné, čo ich zaujalo bol postoj k vojne na Ukrajine a pohľad do budúcnosti. Líder Smeru Robert Fico si myslí, že Západ nikdy konvenčnú vojnu s Ruskom nevyhrá a premiér v demisii Eduard Heger tým pádom už vie, kam bude Slovensko smerovať po prípadnom víťazstve Smeru vo voľbách.

Najnovšie prieskumy ukazujú, že strana Smer dokonca predbehla Hlas a vo volebných prognózach vedie. Pred Hlasom síce iba o pár percent, ale oproti jednotlivým bývalým koaličným stranám je to priepastný rozdiel. A Eduard Heger výber Slovákov zrejme nevie rozdýchať.

SVET PODĽA FICA

"Robert Fico opäť ukázal, kam bude naša krajina SMERovať, ak sa vráti k moci. A nie, nebude to spravodlivé, slušné a demokratické Slovensko, ktoré vie kam geopoliticky patrí a aj sa primerane k tomu správa," napísal v úvode svojho statusu na sociálnej sieti Heger.

Podľa premiéra v demisii na piatkovej tlačovej besede sa Fico vyhrážal odobratím výsluhových dôchodkov vyšetrovateľom, ktorí sa "opovážili" robiť si svoju prácu. Prirovnal ich k agentom ŠtB. "Takéto vyjadrenia verejne odsudzujem a expremiérovi pripomínam, že takto sa dôvera v právny štát nebuduje. Za týmto divadlom bola opäť len ochrana jeho ľudí, ako Kaliňák, Brhel a spol. No títo ľudia nie sú viac ako zákon a nesmieme dovoliť, aby sa tak znova cítili. Dávam preto verejný prísľub, že pokiaľ budem premiérom, spravodlivosť bude mať vždy rozviazané ruky," prízvukuje Heger, ktorý si stále myslí, že je premiérom.

Čaputová sa OBHAJUJE: Prečo som sa tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Pavlovi?
Prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti zverejnila video, v ktorom sa rozhodla odpovedať na otázky a témy, ktoré ľudí najviac zaujali za posledné dni. Asi najviac diskutované bolo, prečo sa prezidentka tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Spojenci v geopolitike neexistujú, sú len štáty s podobnými záujmami!

Robert Fico podľa neho ohrozuje aj naše dobré vzťahy so spojencami. "Veľvyslancov krajín našich blízkych spojencov zavolal na obed, na ktorom:

  • sa ich snažil vmanipulovať do svojich mocenských hier, že na Slovensku OČTK slúžia politickej likvidácii opozície;
  • zastával sa Ruska, ktorému podľa neho nerozumejú a nechápu, že Rusku ide v skutočnosti o mier;
  • definitívne potvrdil, že nestojí na strane Ukrajiny, hoci sa snažil zahmlievať, že agresie mu je ľúto;
  • žiadal po americkom veľvyslancovi prehodnotiť obrannú dohodu (DCA), ktorá je podľa neho pre Slovensko nevýhodná."

"Veľvyslanci však na jeho hru nepristúpili a označili ho za dezinformátora, ktorý ohrozuje demokratické hodnoty na Slovensku. Miesto toho, aby sa za svoje výroky ospravedlnil, tak včera ešte sebavedomo vyhlásil, že veľvyslancov dianie na Slovensku nezaujíma, pokračoval v zavádzaní a šírení neprávd o situácii v Rusku a na Ukrajine a prisľúbil, že ak bude vo vláde, tak zastaví vojenské dodávky na Ukrajinu," zhrozil sa premiér v demisii.

Fico a jeho družina

Robert Fico však podľa Hegera nemá pre ochranu Slovenska žiaden plán a v podstate hovorí, že v prípade napadnutia by sme mali kapitulovať a stratiť našu suverenitu. "To je naozaj premiér "hodný" vládnutia. Zaujímalo by ma, ako chce Robert Fico, keď už sa vidí vo vláde, touto agresívnou rétorikou udržať spojencov na našej strane. Z politika, ktorý hovoril o jadre EÚ, sa stal extrémista velebiaci diktátorské režimy," začal Heger predvolebnú kampaň.

"Zo Slovenska sa nesmie stať svet podľa Fica. Už sme si raz zažili ten pocit, keď sa o našej krajine hovorilo ako o čiernej diere. My sa nesmieme vrátiť desaťročia v čase, ale naopak pridať, aby sme dobehli roky, ktoré sme s Ficom a jeho družinou stratili," je odhodlaný Heger.

Eduard Heger sa vyjadril! S KDH NIE, pôjde inou cestou!
Aká je situácia v hnutí OĽaNO, môže verejnosť iba tušiť. Navonok mnohokrát deklarované "...v hnutí je všetko v poriadku," je zdá sa predsa len inak. Hovorí sa o sociálno - konzervatívnom hnutí, aj o liberálnom krídle OĽaNO, ale, zdá sa, že Eduard... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Robert Fico: Je fakt, že z našich vnútorných slovenských problémov veľvyslancov nič nezaujalo

"Rozklad štátu, historické zadlžovanie, šíriaca sa chudoba, vysoké ceny, opakujúce sa pokusy zlikvidovať a pozatvárať opozíciu, to všetko je mimo sféry ich záujmu. Jediné, čo nás na stretnutí spájalo a rozdeľovalo bola vojna na Ukrajine. Spájalo v tom, že si plne uvedomujeme rozsah tragédie na Ukrajine a potrebu pomáhať ľuďom zvládnuť vojnu zásielkami humanitárnej pomoci. Rovnako nás spájala zahranično-politická orientácia Slovenska, ktorú nikto nespochybňoval, ani my, ani veľvyslanci. Čo nás výrazne rozdeľovalo, boli príčiny vojny na Ukrajine a pohľad do budúcnosti," uviedol líder Smeru Robert Fico.

Západ nikdy konvenčnú vojnu s Ruskom nevyhrá

"Nikto zo Západu nechce počúvať, ako bolo Rusko oklamané v súvislosti s bezpečnostnými zárukami, ako Ukrajina nerešpektovala Minské dohody, ani to, ako ukrajinskí fašisti v roku 2014 vraždili ľudí ruskej národnosti na Donbase. To pre nás nemôže byť a ani nie je ospravedlnenie použitia ruskej vojenskej sily na Ukrajine vo februári 2022. Ale je to pre nás dôležité pre porozumenie, čo sa dnes vlastne na Ukrajine deje. A ovplyvňuje to aj naše videnie budúcnosti.

Pred veľvyslancami som zdôrazňoval potrebu okamžitého zastavenia bojov na Ukrajine a začiatku rokovaní medzí USA, Ruskom, Ukrajinou a EÚ. Lebo Západ nikdy konvenčnú vojnu s Ruskom nevyhrá," upozornil Fico.

Podľa bývalého trojnásobného premiéra Ruská federácia musela rátať so svojimi obeťami, ale za každého mŕtveho ukrajinského civilistu a vojaka budú musieť vziať zodpovednosť aj tí, ktorí si vojenskými zásielkami želajú predlžovanie vojnového konfliktu. 

"Vážení priatelia, Slovensko by nemalo byť, v tom najlepšom prípade, v polohe mŕtveho chrobáka, alebo v tom najhoršom prípade, ako si to predstavujú americkí aktivisti Čaputová, Matovič či Heger, priamo zapojené do vojny na Ukrajine zásielkami slovenských zbraní," uzavrel Fico.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

R. FICO: BRUSEL AKÚTNE POTREBUJE POČUŤ AJ INÝ NÁZOR NA VOJNU NA UKRAJINE AKO LEN TEN, KTORÝ ZNIE Z USA
Ďakujem veľvyslancom z viac ako 20-tich členských štátov EÚ, USA a Veľkej Británie za mimoriadne užitočné stretnutie, ktoré sme mali aj za účasti podpredsedu NR SR a SMERu Juraja Blanára a predsedu zahraničného výboru NR SR Maroša Kéryho pred dvoma... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!