Čaputová sa OBHAJUJE: Prečo som sa tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Pavlovi?
04 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Prezidentka Zuzana Čaputová na sociálnej sieti zverejnila video, v ktorom sa rozhodla odpovedať na otázky a témy, ktoré ľudí najviac zaujali za posledné dni. Asi najviac diskutované bolo, prečo sa prezidentka tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Petrovi Pavlovi ešte predtým, ako boli známe oficiálne výsledky.

"V uplynulých dňoch sa v komentároch na tejto stránke ale aj širšie vo verejnom priestore objavujú niektoré otázky a témy, na ktoré sa ma pýtate," píše hlava štátu v statuse k videu.

Vo videu reaguje na tie najčastejšie z nich:
  • Je pravda, že už mám pripravenú úradnícku vládu?
  • Prečo som sa tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Petrovi Pavlovi ešte predtým, ako boli známe oficiálne výsledky?
  • Prečo som podala podanie na Ústavný súd v súvislosti s paragrafom 363 až teraz?
  • Prečo som nevymenovala nového ministra financií?
  • Je v poriadku preberať si cenu od nadácie Schwarzkopf, ktorá má kontroverznú minulosť?

Asi najviac diskutované bolo, prečo sa prezidentka tak rýchlo rozhodla vycestovať do Prahy pogratulovať Petrovi Pavlovi ešte predtým, ako boli známe oficiálne výsledky. Tento krok neuvítali dokonca ani niektorí jej priaznivci. Na prezidentku sa zniesla vlna kritiky.

Obhajuje svoje kroky

Čaputová vysvetľuje, že víťaza volieb na základe prieskumov nebolo ťažké odhadnúť. “Bolo to síce nejasné, ale bolo to vysoko pravdepodobné vzhľadom na prieskumy, ktoré boli publikované. Zároveň som vystúpila a zagratulovala zvolenému pánovi prezidentovi v čase, keď už aj protikandidát, pán Babiš, priznal porážku,” hovorí vo videu Čaputová.

“Bolo to motivované aj tým, čo sa na mieste tak krásne ukázalo,” pokračuje prezidentka. Obhajuje svoje kroky tým, že tak ukázali blízkosť našich dvoch národov. “Bol to veľmi silný moment potvrdenia blízkosti.”

Čaputová hovorila aj o tom, či je pravda, že už mám pripravenú úradnícku vládu. Prezidentka priznala, že áno ale zároveň vylúčila, že by išlo o zoznam mien, ktoré kolujú na internete.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ktoré ministerstvá by sa mali po voľbách VYŠETROVAŤ? Draxler v tom má jasno
Ktoré ministerstvá by sa mali po voľbách najviac vyšetrovať? Exminister školstva Juraj Draxler vymenoval na sociálnej sieti hneď tri, ktoré majú podľa neho čo vysvetľovať. Jednoznačne najmä ministerstvo zdravotníctva, "eurofondové" ministerstvo... Čítať ďalej
04 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!