Nemecko posiela Ukrajine ĎALŠIE TANKY! Tentoraz staršie Leopard 1
03 | 02 | 2023 I Diana Zaťková

Nemecko schválilo dodávku hlavných bojových tankov Leopard 1 Ukrajine z priemyselných zásob, uviedol hovorca vlády Steffen Hebestreit .

Ešte nedošli Leopard 2, už posielajú Leopard 1

Hebestreit potvrdil, že „bola vydaná vývozná licencia“ na dodávku starších tankov Leopard 1 súkromným výrobcom zbraní, ale neposkytol ďalšie podrobnosti, píše Guardian.

Süddeutsche Zeitung informovali, že nemecká vláda schválila plány nemeckého výrobcu zbraní Rheinmetall predať 88 starších leopardov Ukrajine za celkové náklady viac ako 100 miliónov eur.

Dodávky starších tankov Leopard 1 z priemyselných skladov by sa mohli uskutočniť hneď, ako budú tanky opravené, píše sa v novinách. Stále však existujú problémy so získaním potrebnej 105-milimetrovej munície, píše sa v nej.

Prichádza po tom, čo nemecká vláda oznámila, že pošle na Ukrajinu 14 hlavných bojových tankov Leopard 2 zo zásob Bundeswehru.

Lídri EÚ SCHLADILI nádeje Kyjeva! Rýchle členstvo v EÚ sa NEKONÁ
Lídri EÚ schladili očakávania Kyjeva rýchlej cesty k členstvu v únii. No na piatkovom summite s Volodymyrom Zelenským sa budú vyhýbať negatívnym verejným vyhláseniam, ktoré by mohli oslabiť morálku a poškodiť Zelenského snahu projektovať... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

A pridajú aj tanky Gepard

Berlín tiež zvažuje odkúpenie 15 tankov Gepard, ktoré predal Kataru , informovali nemecké noviny. Viacerí nemeckí predstavitelia diskutovali s katarským ministerstvom zahraničia o možnom nákupe tankov Gepard, ktoré Dauha kúpila na zabezpečenie štadiónov majstrovstiev sveta.

Noviny citovali nemeckého ministra obrany Borisa Pistoriusa , ktorý povedal: "Gepardi sa veľmi dobre osvedčili vo vojne na Ukrajine. Ak by sme tu od partnerov získali viac, Ukrajincom by to určite pomohlo.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!