Školáci začali druhý polrok! Testovanie čaká piatakov, deviatakov aj maturantov
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Žiaci základných a stredných škôl začali v stredu druhý polrok školského roka 2022/2023. Počas neho čakajú na študentov rôzne typy testovania, zamerané budú predovšetkým na piatakov a deviatakov základných škôl a maturantov.

Testovanie žiakov piateho ročníka je naplánované na 17. mája, vyplýva to zo sprievodcu školským rokom 2022/2023, ktoré zverejnilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe. Uskutoční sa vo všetkých základných školách SR z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra a maďarský jazyk a literatúra.

Celoslovenské testovanie deviatakov bude 22. a 23. marca. Deviataci budú písať testy 22. marca z predmetov matematika, slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra a 23. marca z predmetov ukrajinský jazyk a literatúra či slovenský jazyk a slovenská literatúra. Na testovaní sa zúčastnia žiaci deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka osemročného gymnázia.

Vedomosti získané počas stredoškolského štúdia si maturanti overia od 14. do 17. marca v rámci externej maturitnej skúšky. Stredoškolské štúdium ukončia ústnou maturitnou skúškou v niektorom týždni od 22. mája do 9. júna.

Najbližšie voľno čaká školákov Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja 20. februára, keď sa pre nich začínajú týždenné jarné prázdniny. Od 27. februára do 3. marca budú mať voľno žiaci Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja. A napokon od 6. do 10. marca čakajú jarné prázdniny žiakov Košického a Prešovského kraja.

PREDČASNÉ VOĽBY sa na Slovensku konali TRIKRÁT. Raz vyhral Mečiar a dvakrát Fico
Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. V novodobej histórii samostatnej Slovenskej republiky sa... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme