Hlas-SD: Na schválenie júnového termínu CHÝBALI IBA HLASY SaS!
01 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Na schválenie júnového termínu predčasných volieb chýbali iba hlasy strany SaS. Vyhlásil to líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Júnový termín (24. 6.) dával podľa strany štátnemu aparátu dostatok času pripraviť sa na predčasné voľby. TASR o tom informovala hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

"Bola to SaS, ktorá pomohla vysloviť nedôveru neschopnej vláde Eduarda Hegera a Igora Matoviča. Teraz nám SaS zabetónovala túto neschopnú vládu minimálne do konca septembra," skonštatoval Pellegrini. To, že odvolaná vláda bude vládnuť bez mandátu a právomocí takmer rok po svojom odvolaní je podľa neho pohŕdaním demokraciou.

Rozpad koalície, ktorá sa začala s ústavnou väčšinou, a jej dovedenie Slovenska k predčasným voľbám je podľa predsedu mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku lepšie ako pokračovanie agónie a hádok. "Aj tak ma to však neteší. Slovensku by bolo lepšie, ak by zvolení politici vedeli vládnuť kvalitne, slušne a celé funkčné obdobie," povedal v reakcii, ktorú TASR zaslal riaditeľ komunikačného oddelenia strany Radovan Choleva.

Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní.

Prvé reakcie politikov po hlasovaní
Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia parlamentu, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Zo 148 prítomných podporilo návrh 92 poslancov, proti... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!