Schumacher takmer 10 rokov po nehode. Znova sa objavujú správy o jeho stave
31 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Kedysi bol prestížnym jazdcom seriálu pretekov Formuly 1. Koncom roka 2013 mal nehodu na lyžovačke v Alpách a odvtedy sa liečil najskôr v rôznyc zariadeniach, do súčasnosti v domácom prostredí. Rodina od začiatku jeho stav nemedializovala, vie o ňom len pár blízkych ľudí.

Mal 45, keď sa v Alpách, neďaleko od svojho rodného mesta, osudovo zranil. Absolvoval niekoľko náročných operácií mozgu, no plnohodnotný život sedemnásobného majstra sveta Formuly 1 už žiaľ, Michaela Schumachera nečaká, hoci podľa strohých správ pokroky robí. Svet však na neho nezabúda - jeho meno ponesie jedna z ulíc Sarajeva. Aj v tomto prípade platí, že jablko nepadá ďaleko od stromu - pretekaniu sa venuje aj jeho syn.

Takto si Schumachera pamätajú hádam všetci - usmiaty v červenej Formule
Takto si Schumachera pamätajú hádam všetci - usmiaty v červenej Formule
Michael Schumacher / Getty images
Sedemnásobný majster sveta v kráľovnej moto športu - Formule 1
Sedemnásobný majster sveta v kráľovnej moto športu - Formule 1
Michael Schumacher / Twitter ( @wtf1official)
Michael Schumacher / Facebook (@SchumiFansite56)
Jeho stav sa vďaka intenzívnej liečbe pomaličky zlepšuje, do kokpitu F1 už si však zrejme nesadne
Jeho stav sa vďaka intenzívnej liečbe pomaličky zlepšuje, do kokpitu F1 už si však zrejme nesadne
Michael Schumacher / Reporofoto (@FaizelPatel143)
3. januára oslávil 54. narodeniny
3. januára oslávil 54. narodeniny
Facebook / Michael Schumacher official site
Takto si Schumachera pamätajú hádam všetci - usmiaty v červenej Formule
Sedemnásobný majster sveta v kráľovnej moto športu - Formule 1
Jeho stav sa vďaka intenzívnej liečbe pomaličky zlepšuje, do kokpitu F1 už si však zrejme nesadne
3. januára oslávil 54. narodeniny
Osudová nehoda

Dnes 54-ročný Michael Schumacher sa zranil 29. decembra 2013 pri lyžovačke na neupravenej zjazdovke v Alpách. Okamžite sa rozšírili dohady o tom, že osudná mu bola priveľká rýchlosť, ktorou bol ako jazdec F1 známy. 

„Bola tam červená a modrá zjazdovka a medzi nimi hlboký sneh, do ktorého Michael vošiel. Podľa toho, čo som počula, vôbec nešiel rýchlo,“ citovalo SME jeho hovorkyňu Sabine Kehmovú. Podľa nej chcel pomôcť dievčaťu, ktoré spadlo, no nevšimol si kameň, ktorý ho vymrštil do vzduchu. Pri dopade narazil hlavou na ďalší kameň. 

Skvelé správy spred dvoch rokov

„Minulý týždeň som videl Michaela. Bojuje. Dúfam, že ho svet znovu uvidí. To je to, na čom on a jeho rodina pracujú,“ prezradil bývalý šéf tímu Ferrari Jean Todt v lete 2020, kedy sa Schumacher pripravoval na veľmi náročnú operáciu, ktorá mala pomocou kmeňových buniek zregenerovať jeho nervovú sústavu. 

Taliansky neurochirurg Nicola Acciari tvrdí, že u Schumachera došlo vplyvom nehody a poranenia hlavy k nezvratným zmenám, a už nikdy nebude rovnaký ako predtým. Je síce vraj šanca, že by sa niekedy mohol postaviť na nohy, plnohodnotný život už ale nikdy žiť nebude.

Nové informácie o Michaelovi Schumacherovi: Priateľ, ktorý ho navštívil, má skvelé správy!
Správy o závodnej legende Michaelovi Schumacherovi sú zriedkavé. Rodina o ňom nehovorí a takmer nikto k nemu nemá prístup. Aký je jeho zdravotný stav je teda skôr predmetom dohadov a špekulácií. Teraz sa ale objavili nové informácie od jedného z... Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | Timotej Dudka

Stále platí embargo na informácie

Vzhľadom na popularitu Michaela Schumachera pred nehodou, rodina si veľmi stráži to, čo prenikne na verejnosť. Jedným z tých, ktorí majú prístup k informáciám, ako aj k rodine, je už spomínaný bývalý šéf tímu Ferrari Jean Todt. Ten nedávno navštívil Schumacherovcov v Ženeve.

„Veľmi dúfam, že sa ešte niekedy ukáže na verejnosti, jeho rodina robí pre to všetko. Aj on tvrdo bojuje,“ uviedol Todt. 

Schumacherova ulica

Sarajevská samospráva rozhodla, že jedna z ulíc v oblasti Novi Grad a Saraj-Pole ponesie meno Michaela Schumachera. Sedemnásobný majster sveta si túto poctu vyslúžil za pomoc obyvateľom mesta v minulosti. Schumacher je už nejaký čas čestným občanom Sarajeva. Ako veľvyslanec UNESCO sa pričinil o pomoc tým, ktorí boli postihnutí občianskou vojnou z prvej polovice 90-tych rokov.

Žiaci si prevezmú polročné hodnotenie.Kedy ich čakajú prázdniny?
Viac ako 717.000 žiakov základných a študentov stredných škôl si v utorok prevezme hodnotenie za prvý polrok školského roka 2022/2023. Pre 64.000 prvákov základných škôl to bude ich prvé komplexné hodnotenie. Tento rok si počas jednodňových... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

V otcových šľapajach

23-ročnému Schumacherovmu synovi Mickovi tiež učaril pretek v motošporte. Koncom roka 2022 prestúpil do tímu Mercedesu.

"Mick je talentovaný mladý jazdec a sme radi, že sa pripojí k tímu. Je to tvrdý robotník, má pokojný a metodický prístup a stále sa chce učiť a profesionálne zlepšovať," povedal šéf tímu To Wolff vyhlásenie. 

Dcéra Gina má 25 rokov a venuje sa jazdeniu na koňoch.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!