A tak sa pani Remišovej prejedol "cirkus"
31 | 01 | 2023 I Ivan Brožík

„Na takomto cirkuse sa už podieľať nebudem,“ vyprázdnila zo seba svoje pocity pre denník Pravda najmenej užitočná členka vlády najskôr Igora Matoviča, potom Eduarda Hegera, ministerka pre všetko a nič, pani Veronika Remišová. Bohorovne hovorí o chaose a pritom nie je chopná uvedomiť si, že ona je jedným z jeho generátorov. Vraj, chaos odmieta a nemieni sa na ňom zúčastňovať. Je schopná pani Remišová pochopiť, že ju samotnú odmieta v prieskume Focusu (už dlhodobo) až 75 percent oslovených respondentov?

Pre koho a v mene koho sa vlastne vyjadruje osoba, ktorou vedená politická strana dosiahla vlani v novembri a v decembri podľa spomenutej agentúry dve, respektíve dve celé a sedem desatín percenta volebných preferencií? Prečo médiá nedávajú priestor predstaviteľom politických strán s oveľa vyššími preferenciami je už iná otázka. Zmierme sa asi s tým, že Remišová bude na titulkách aj keď preferencie jej troch Za ľudí budú záporné. Ak sa niečo v tomto geopolitickom a mediálnom priestore čoskoro rázne nezmení.

Pozri, kto to hovorí

"Pozri, kto to hovorí" je názov asi známej komédie, v ktorej sa malý kojenec Mike vyjadruje ku všetkému akýmsi vnútorným hlasom dospelých a tým vlastne všetko navôkol náramne komplikuje. Tá komédia je slušne veselá. A slušne smuné sú kvetnaté a košaté vyjadrenia pani podpredsedníčky vlády o všetkom, ku všetkému a na margo čohokoľvek, pravda, s jednou výnimkou. K popisu svojej práce na "ministerstve eurofondov" sa vyjadruje mimoriadne šetrne - "makáme naplno". Nuž hej, človek si dokáže predstaviť kadečo, aj takéto "makanie" v takomto "chaose". A naozaj asi nie je iba náhodná otázka, či práve nie toto "makanie" a jeho počet zostávajúcich dní pred predčasnými voľbami nie je práve jadrom celého toho cirkusu. Veď ide o fakt slušný balík.

Keď arogancia tečie prúdom

Prirodzený stav ľudských bytostí je ne-arogantný. Arogancia samotná, alebo nadutosť alebo domýšľavosť alebo spupnosť je negatívna charakterová vlastnosť či spôsob komunikácie. Možno ju považovať za kombináciu prílišného osobného egoizmu spojeného so závisťou. To by v našom prípade sedelo ako ...no, veď všetci, čo ste mali doma malých žgrncov, viete ako. Niektorí ľudia sa účelovo správajú arogantne, pretože sa naučili, že sa im to môže vyplácať. Keď sa človek správa arogantne a zistí, že jeho napríklad vyjadrenia či rozhodnutia posilnili jeho zámery a dopomohli mu k tomu aby dosiahol to, po čom túžil, predpokladá sa, že bude arogantne komunikovať prakticky stále.

Deň koaličných parlamentných droidov
Droid je v sci-fi literatúre označenie pre „inteligentného“ robota so schopnosťou premiestňovať sa. Droidi s označením BB-8 fungovali v Lucasových Hviezdnych vojnách. Parlamentní droidi – poslanci koalície - zas v Matovičových pudovo prízemných... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Brožík

Cirkus "Moc"

V jednom má Veronika Remišová pravdu. Tu naozaj ide o chaos a cirkus, ak posudzujeme výkon bezmocnej moci. Akosi si však nepripúšťa fakt, že v tom cirkuse je práve (aj) ona klaunom, smutným klaunom. No a aby sme jej nenákladli toľko zosdpovednosti na jej plecia, v aktuálnej klauniáde sa preteká ešte so Sulíkovou SaS. So stranou, ktorá v opozícii zaujíma koaličné postoje a v koalícii zas opozične podkopáva tú (cirkusovú) moc. Oblečenou aj nahou, ako v rozprávke. Po slovensky - bez chuti, vône či zápachu, politickou vodou. "Sloboda a Solidarita mala šancu skrátiť volebné obdobie vlády v júni. Stačilo dodať 20 hlasov poslancov. Namiesto toho sa rozhodla podržať Matoviča s Hegerom do septembra." Popisuje správanie sa Sulíkovcov Peter Pellegrini. Dodajme, toho Matoviča s Hegerom, ktorých vládu SaS pomohla odvolať.

Ono to asi je jedno

Ten cirkus sa každopádne končí a raz aj skončí. Cirkusanti v šapitó s názvom Moc odtiahnu do zabudnutia, čím dlhšie budú odkladať voľby, tým menej hlasov získajú a najrôznejšie zlepence a polepence zas prezlečú kabáty (hitom nateraz mainstreamovej sezóny je vraj modrá), premaľujú fasády, zmenia názvy (v posledných voľbách bolo OĽaNO napríklad oficiálne OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti, NOVA, Kresťanská únia, ZMENA ZDOLA, najnovšie je však OĽaNO opäť zaregistrované "iba" ako OĽaNO) a takto faceliftovaní nám budú tvrdiť, že oni sú lepší ako oni a dokonca sú zas najlepší. Ľudia, zas im na to naskočíte? Znovu a opäť? Koľkokrát si to musíme zopakovať?

Horúco do posledného momentu?
Vyzerá to tak, že horúco, že horúco bude do posledného momentu. Bývalý štovrlístok sa nevie dohodnúť dokonca ani v hraničnom termíne. Napriek dohode lídrov bývalej štvorkoalície na 30. septembri totiž teraz hnutie Sme rodina čoraz silnejšie tlačí... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme