Silné vyhlásenie dočasne povereného premiéra o predčasných voľbách!
30 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) vyzval bývalých členov koalície, aby nespochybňovali dohodu o termíne predčasných volieb. Termín 30. septembra je podľa neho kompromisom.

Vyplýva to jeho vyjadrenia na sociálnej sieti. Avizuje, že ďalšie rokovanie odmieta.

"Nerozumiem politickým lídrom, prečo spochybňujú dohody a robia ďalší zo série cirkusov. Možno niektorí majú veľa času na premýšľanie, keďže už nenesú priamu zodpovednosť za krajinu," skonštatoval.

Heger zopakoval, že si dohodu o termíne predčasných volieb na pôdoryse bývalej vládnej koalície ctí.

Poslanci Národnej rady SR by mali v utorok (31. 1.) o 17.00 h rozhodnúť o termíne predčasných volieb. Koalícia predložila uznesenie o skrátení volebného obdobia s tým, že voľby by mali byť 30. septembra. Nezaradení poslanci z Hlasu-SD navrhli termín na 30. júna a Smer-SD už na 27. mája.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik