Rusko chystá najväčší útok!
30 | 01 | 2023 I Milan Laca

NATO vidí, ako Rusko pripravuje najväčšiu ofenzívu od začiatku vojny.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyhlásil, že Rusko  v súčasnosti pripravuje najväčšiu ofenzívu od začiatku "špeciálnej vojenskej operácie". Oznámil to počas návštevy  Južnej Kórey, informuje oficiálna stránka Severoatlantickej aliancie.

Sledujú

„Vidíme, že sa pripravujú na novú ofenzívu, že zmobilizovali veľa vojakov, viac ako 200 tisíc ľudí a možno ešte viac. Že aktívne vyrábajú zbrane a muníciu,“ povedal Stoltenberg. Poznamenal, že NATO nevidí žiadny náznak toho, že ruský prezident Vladimir Putin mení svoj cieľ „ovládať celú Ukrajinu“.

Kyjevu asi prihára! Nič to, vyhráme!
Šéf ukrajinského rezortu obrany priznal zložitú vojenskú situáciu na východe. Na východe sa vyvinula zložitá vojenská situácia, povedal ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov v rozhovore pre kanadskú televíznu stanicu CBC. Generáli... Čítať ďalej
30 | 01 | 2023 | Milan Laca

Aj Ukrajinci...

Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov si myslí že ruské ozbrojené sily by mohli začať novú ofenzívu proti Ukrajine 24. februára, v deň výročia začiatku konfliktu. Rusko chce postúpiť skôr, ako tanky dorazia na Ukrajinu a hľadá podporu medzi africkými krajinami, píše Ukrajinská pravda. Tvrdí, že Rusko plánuje v najbližších mesiacoch novú útočnú vlnu. Putinov dekrét o čiastočnej mobilizácii, ktorý pod zámienkou „iných opatrení“ poskytuje možnosť vybudovať vojenské sily, neprestal fungovať, napísali noviny. Podľa Danilova sa v súčasnosti ruské jednotky pripravujú na maximálnu aktiváciu a údajne  to nie je žiadnym tajomstvom. Zdôraznil, že v tomto smere musia ukrajinské jednotky zostať v strehu a byť čo najlepšie pripravené na ofenzívu ruských ozbrojených síl.

Ako to vidia z Ameriky

Analytici Inštitútu pre štúdium vojny a z americkej agentúry Bloomberg tvrdia, že „ Putin je stále presvedčený, že zapojenie väčšieho počtu vojakov a ochota prijať nové obete umožní Rusku zvíťaziť aj napriek neúspechom, ktoré doteraz zažilo “. Začiatok novej vlny ruskej ofenzívy môže byť výročím totálnej vojny, pretože Kremeľ tradične tiahne k symbolickým dátumom. " Nie je žiadnym tajomstvom, že sa pripravujú na novú vlnu do 24. februára, ako sami hovoria. O tom je presvedčený aj tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Oleksij Danilov. "V prvom rade majú útočníci úlohu týkajúcu sa Doneckej a Luhanskej oblasti – úplne prekročiť hranice regiónov. V Rusku už chápu, že ich šance vyhrať vojnu proti Ukrajine sú nulové", tvrdí Danilov. .

Čo sa skrýva za vojnou? Nič dôležité, len zdroje
USA podporujú Ukrajinu pre jeden životne dôležitý zdroj. Časopis Newsweek napísal, že dôvodom podpory Kyjeva zo strany USA sú veľké zásoby titánu na Ukrajine. Ide "len" o zdroje V Spojených štátoch a ich spojeneckých krajinách prebiehajú snahy... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik