Kadyrov reagoval na "infekciu," ktorá sa šíri Európou
30 | 01 | 2023 I Gabriela Fedičová

Na pálenie Koránu, tentoraz v Dánsku, reagoval na sociálnej sieti Telegram čečenský vodca, Ramzan Kadyrov. "Čím viac budete páliť Korány, tým viac budeme chcieť zničiť NATO," odkázal. Pálenie Koránu v Dánsku rozhnevalo Kadyrova natoľko, že sa začal podľa maďarského portálu Mandiner, otvorene vyhrážať.

Na nedávne pálenie Koránu, tentoraz v Dánsku, reagoval na svojej stránke Telegram aj Ramzan Kadyrov.

Čečenský vodca reagoval na vznihnutú situáciu nasledovnými slovami: „Predtým Hitler hovoril o vytvorení čistej rasy. Bez ohľadu na to, ako sa to európski lídri snažia nevidieť, v Európe sa dnes šíri rovnaká fašistická infekcia ako v predchádzajúcom storočí."

Podľa Kadyrova Európa „zámerne podnecuje náboženskú nenávisť, tlačí na moslimov, aby za každú cenu bránili Svätý Korán a potom ich obviňuje zo zločinov“.

Čečenský vodca sa začal podľa portálu Mandiner otvorene vyhrážať:

„Moje posolstvo všetkým satanistom v Európe: čím viac urážate naše náboženstvo – karikatúrami alebo pálením Koránu – tým viac sme presvedčení, že NATO musí byť zničené všetkými dostupnými prostriedkami," napísal na sociálnej sieti.

Moslimská Svätá kniha Korán bola spálená vedľa mešity v Kodani, v Dánsku.

Protiislamský aktivista spálil Korán v blízkosti kodanskej mešity a tureckého veľvyslanectva, uviedla podľa Mandiner,  Al Jazeera.

Celé má na svedomí Rasmus Paludan, s menom ktorého sa spája aj pálenie KKadyroránu vo Švédsku. 

Muž má dánske aj švédske občianstvo. Sľúbil, že v pálené Koránu chce pokračovať, kým Švédsko nebude prijaté do NATO.

Diplomatická búrka

V dôsledku vyššie uvedeného si Turecko predvolalo dánskeho veľvyslanca, ktorému bolo oznámené, že takéto správanie Dánska je neprijateľné."

Turecké ministerstvo zahraničných vecí vydalo vyhlásenie, v ktorom označilo Paludan za „islamofóbneho šarlatána“ a vyjadrilo zdesenie nad tým, že vôbec môže organizovať podobné podujatia.

Podľa ministerstva sa pálenie Koránu „toleruje

Urážajú sa tým milióny ľudí žijúcich v Európe, ohrozené je mierové spolunažívanie a podobné správanie môže vyvolať rasistické, xenofóbne a moslimské útoky z nenávisti“.

V dôsledku vojny na Ukrajine Švédsko a Fínsko oznámili, že chcú vstúpiť do NATO, vyžaduje si to však súhlas všetkých členských štátov vojenskej aliancie. Turecko doteraz súhlas neposkytlo a tvrdilo, že obe škandinávske krajiny nepodnikajú dostatočné kroky na odzbrojenie kurdských ozbrojených síl.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik