Deň koaličných parlamentných droidov
31 | 01 | 2023 I Ivan Brožík

Droid je v sci-fi literatúre označenie pre „inteligentného“ robota so schopnosťou premiestňovať sa. Droidi s označením BB-8 fungovali v Lucasových Hviezdnych vojnách. Parlamentní droidi – poslanci koalície - zas v Matovičových pudovo prízemných bojoch o moc. Matovičovi ( pravda, nielen jeho) droidi majú dnes svoj hviezdny deň. Majú za úlohu predĺžiť straníckym bosom prilepenie sa na stoličku v národnej rade a v Matovičovom prípade aj na sedadlo v pancierovej limuzíne s ochrankou.

Posledný deň januára 2023 je deň diktátorovej sekty. Dokonca si určila, že sa rozhodne až v poslednú možnú hodinu toho posledného možného dňa. Večer, za tmy, tak, ako to robia zlodeji a hráči s falošnými kartami. Pár nádychov pred vypršaním prezidentkinho ultimáta, že inak „pôjdu z hrušky dolu“. A ten diktátor? Znie to tvrdo? Tak si diktátorstvo definujme: „Diktatúra označuje neobmedzenú vládu jedného človeka alebo skupiny ľudí, politickej strany, straníckej koalície, štát, v ktorom sa takouto formou vládne. Čelný predstaviteľ diktatúry, teda neobmedzený vládca či vládca, ktorého slovo je tzv. zákon, sa nazýva diktátor.

Vedúca úloha straníckej eseročky

Čo vlastne ešte diktatúra potrebuje stihnúť? Sama sa netají tým, že ešte treba „pozatvárať predstaviteľov opozície“. V členskom štáte Európskej únie, v roku 2023. Castro, Pinochet i Husajn môžu na onom svete iba závidieť. Na Slovensku bola vedúca úloha politickej strany v spoločnosti formálne zrušená v roku 1989. A odvtedy ju všetky mocenské politické strany u nás iba upevňovali, a to doslova v priamom prenose. Inak netreba nič. Z pohľadu tej diktatúry, pravda. Veď aj tak od júna 2022 rieši iba vlastnú moc. Ostatné „drobnosti“, ako krízy, ceny, infláciu či energetiku necháva na budúci čas slovami – „zasadneme, sprocesujeme, dohodneme, poriešime, posúdime, založíme expertnú skupinu“. Iba a výlučne budúci čas. Žiadna prítomnosť, žiadne včera či teraz.

Strašne trápny alibizmus

„Ja by aj áno, ale máme parlamentnú demokraciu“ mimoriadne slizko sa obhajuje poverený premiér v demisii (teda, s obmedzenými právomocami), keď sa ho pýtajú, prečo nemôžu byť predčasné voľby do leta. Argumentuje poslancami, ich rozhodnutím. Vraj sú „autonómni“ - haha, iba fakt ako droidi autonómni. Hrá nám tu frašku. Koaličných poslancov predsa riadi politbyro, teda, po „demokraticky“ koaličná rada. Šéfovia koaličných strán. Diktátori. Tí, čo diktujú čo bude, ako bude, kde bude ten ktorý v akej trafike, a kam do basy a za čo zas pôjde tamten oný. Poslanci sú v tomto predstavení iba tými kovovými BB-8. Hlasujú tak, ako im majitelia ich straníckych firiem nakážu na kluboch a ak tam náhodou ešte neboli, tak podľa ich palcov priamo počas hlasovania. Spomínate si ešte na tie ich ironické poznámky o takzvanej „Paľculienke“? Veď píšem, nič než fraška. Boľševizmus tridsať rokov „po“. Veď iba „v jednote je sila“, súdruhovia, nie? Predsa bez debaty dáme „všetky sily za splnenie záverov zjazdu“, pardon, „koaličnej rady“.

Tri oriešky pre koalíciu

Májový, júnový, alebo septembrový termín predčasných volieb. Rozhodne sa (už tradične možno), dnes večer. Teda, predrozhodne. Možno sa niečo napríklad nebude páčiť Popoluške, dupne si v paláci lodičkou a nastolí vládu úradníkov na čele so svojim princom bez mena alebo rovno koňom s menom Jurášek. Trúfam si tvrdiť, že kone sú, na rozdiel od mnohých súčasných koaličných straníkov, mimoriadne múdre bytosti. A to iba bude „sranda“ s vládou úradníkov. Takže, vážení „bíbíejti“, droidíci BB-8, snažte sa. A skúste sa vybičovať aj k tomu, že počas hlasovania použijete aj vlastný mozog. Ak ho – ako tvrdíte – máte. Do pol roka fakticky pri vašom tempe práce končíte tak či tak. O niektorých z vás už teraz vieme, že na páchnucom smetisku temných dejín Slovenska.

O manipulátorovi z Denníka N(enávisť) sa rozrečnil Igor Matovič
"Istý manipulátor z Denníka N(enávisť) Konštantín Čikovský dnes opäť raz prerazil dno výkonov tohto manipulatívneho plátku," uviedol Igor Matovič na sociálnej sieti. Čo si myslí o denníku N či SME expremiér Igor Matovič je verejne známe. Pred... Čítať ďalej
30 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme