Kyjevu asi prihára! Nič to, vyhráme!
30 | 01 | 2023 I Milan Laca

Šéf ukrajinského rezortu obrany priznal zložitú vojenskú situáciu na východe.

Na východe sa vyvinula zložitá vojenská situácia, povedal ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov v rozhovore pre kanadskú televíznu stanicu CBC.

Generáli hlásili
Ukrajinskí generáli informovali šéfa rezortu obrany o zložitej situácii na fronte. Zároveň však tvrdí, že všetko má pod kontrolou.
Reznikov tiež priznal, že bude nejaký čas trvať, kým dostanú tanky, sľúbené západnými krajinami a vycvičia armádu na ich  obsluhu. Ako približný dátum načrtol marec.
Prišla sezóna "lovu Leopardov"
Rusko vypisuje odmenu 1 milión rubľov za ukoristený tank Leopard. Ruskí vojenskí spravodajcovia ohlásili začiatok "sezóny lovu nemeckých tankov Leopard", ktoré dodajú na Ukrajinu, informuje spravodajca Donbass Today . Odmeny Telegramový kanál... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Milan Laca
Už sa tešia
Reznikov v rozhovore pre CBS tiež povedal, že bojové tanky, ktoré spojenci Kyjeva sľúbili dodať, sú "už na ceste". Potom vláda dúfa, že dostanú lietadlá, ktoré môžu "zmeniť pravidlá hry". Podľa šéfa rezortu, začína Ukrajina dostávať vojenské vybavenie, ktoré im predtým odmietali, vrátane protitankových a protilietadlových zbraní, ako aj systémov diaľkového delostrelectva a protivzdušnej obrany.
Vyhráme
Prezident Volodymyr Zelenskyj zvolal ďalšie stretnutie štábu najvyššieho veliteľa. Vyjadril dôveru vo víťazstvo Ukrajiny vo vojne v roku 2023, uvádza: webová stránka prezidenta, aj Zelenskyj v Telegrame. "Rok 2023 musí byť a určite bude rokom nášho víťazstva!", povedal prezident.
Zbrojiť treba

Počas stretnutia odzneli hlásenia veliteľov vojsk o operačnej situácii na fronte, najmä v smere na Doneck a na juhu. Zvažovali aj informácie od spravodajských služieb o možných akciách nepriateľa v blízkej budúcnosti. Diskutovali tiež o zabezpečení kľúčových potrieb obranných síl Ukrajiny v základných typoch zbraní, vojenskej techniky a munície pre operácie plánované na rok 2023. Pozornosť venovali aj výrobe, dodávkam a opravám zbraní, vojenskej techniky a munície pre potreby obranných síl štátu. y.

"Putin nie je hlúpy." V Spojených štátoch Zelenského plán nazývali šialenstvom
TAC: Zelenského plán zmocniť sa Krymu je nemožný, ale môže viesť k tretej svetovej vojne Plán ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského zmocniť sa Krymu je neuskutočniteľný, ale môže vyvolať tretiu svetovú vojnu, napísal hlavný redaktor... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj naTelegrame tu: https://t.me/hlavnydennik