Karol Lovaš: Prezident predsa nie je influencer
30 | 01 | 2023 I Eka Balaskova

Prezidentka Zuzana Čaputová v Prahe, bezprostredne po vyhlásení víťazstva Petra Pavla, je obrázkom nehodným hlavy štátu. Nemá obdobu v žiadnej z krajín sveta. Prezident suverénneho štátu by sa nemal nikdy správať ako treťotriedny influencer. Patrilo sa počkať na oficálnu návštevu zvoleného českého prezidenta. Citát Karol Lovaš, bývalý novinár.

"Prešľap," na ktorý upozornil bývalý novinár Karol Lovaš, okomentoval aj bývalý poslanec nemeckého parlamentu Pavol V. Podolay. Generál Pavel, novozvolený český prezident má ale iný názor a gratuláciu od slovenskej "kolegyne" považuje za najkrajšiu.

Nedôstojnosť

"Prezidentka republiky sa nemôže správať ako fanúšik v puberte, len aby uvidela svoj nový idol prvá. Ako hlava štátu takýmto správaním zneuctila prezidentský úrad. Ona nie je zástupkyňou Progresívneho Slovenska ani slniečkárov bratislavskej kaviarne, ale najvyššou predstaviteľkou suverénneho štátu, ktorá ho reprezentuje ako celok," vyjadril sa Pavol V. Podolay k návšteve prezidentky v štábe gen. Pavla. Podolay pripomenul, že tam nemala čo robiť a bolo to nedôstojné hlavy štátu.

Bývalý nemecký politik: Slovenská prezidentka vyrobila v Česku škandál
Bývalý nemecký poslanec Pavol V. Podolay označil správanie sa slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej za pubertálne. Jej návšteva štábu generála Pavla tesne po vyhlásení výsledku volieb hovorí za všetko. Podľa Podolaya si prezidentka neuvedomila... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Eka Balaskova

Ako treťotriedna influencerka

"Prezidentka Zuzana Čaputová v Prahe, bezprostredne po vyhlásení víťazstva Petra Pavla, je obrázkom nehodným hlavy štátu. Nemá obdobu v žiadnej z krajín sveta. Prezident suverénneho štátu by sa nemal nikdy správať ako treťotriedny influencer. Patrilo sa počkať na oficálnu návštevu zvoleného českého prezidenta," myslí si publicista Lovaš.

O akých nadštandardných vzťahoch hovorila...?

"Reči o nadštandardných vzťahoch sú len prázdnymi floskulami, najmä, ak vieme, že medzi Slovenskou republikou a Českou republikou, sú dlhodobo, na hraničných priechodoch zavedené kontroly. Nezvládnutie migrantskej politiky slovenskou stranou, a neschopnosť Slovákov vzniknutú situáciu uspokojivo napraviť - to je to, v čom by sa mala, primárne, angažovať slovenská prezidentka. Otvorené hranice totiž patria k základným prejavom nadštandardných susedských vzťahov, o ktorých hovorí," vyvracia reáliami Lovaš slová prezidentky.

Rada novému prezidentovi

"Ak bude chcieť byť Peter Pavel prezidentom, nielen na jedno funkčné obdobie, nemal by podliezať laťku toho, čo znamená byť prezidentom. Nemal by denne zásobovať sociálne siete niekoľkými statusmi. Nemal by sa nechať zatiahnuť do politických sporov ako ich súčasť. Prezident by mal byť nad vecou. Nad domácou politikou. A domácimi politikmi. V opačnom prípade sa sám oberá o príležitosť byť v krízových situáciách ich hýbateľom, prípadne mediátorom. Prezident nemusí na všetko a na každého reagovať. Lebo je prezident. Má mať jasno, na čo bude reagovať on a na čo jeho hovorca," piše Lovaš na Facebooku a pripomína, že síce bude zbierať ceny v zahraničí, ale doma mu bude klesať šanca na znovuzvolenie tak, ako sa to deje Zuzane Čaputovej.

Bude M. Žilinka kandidovať na post prezidenta SR?
Generálny prokurátor Maroš Žilinka zavádzanie občanov nepovažuje za korektné, a preto rozobral na sociálnej sieti dve silné témy. V prvej sa zameral na otázku, či bude kandidovať na post prezidenta SR a v druhej téme sa vyjadril aj k spornému... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Vyhrať voľby nestačí

"Prezident nie je influencer - môže sa naučiť Peter Pavel od slovenskej prezidentky. Aby doma neskončil ako ona. Vyhrať voľby nestačí. Oveľa náročnejšie je byť úspešným politikom s dôverou vlastných občanov. Tá Zuzane Čaputovej začína chýbať. Nie som si istý, či súkromné návštevy ako tá posledná, na tom niečo zmenia," uzatvára Karol Lovaš.

S podobnými gestami opatrne

Lovaš v diskusii pod svojim príspevkom viacerým diskutujúcim, obdivujúcim gesto prezidentky Čaputovej odpovedá, že s takýmito gestami je nutné zachádzať veľmi opatrne.

"Raz bude možno prezident, ktorý sa bude podobne správat k inému prezidentovi v zahranicčí a nám sa to nebude vôbec páčiť. V tom je nebezpečenstvo týchto precedensov." Za pravdu v diskusii mu dáva Judita Klačanská:

"Neviem si racionálne tento počin vysvetliť. Prišlo mi to akési teatrálne. Ako by čakala prezidentská kolóna niekde na benzínovej pumpe a sledovala televízne obrazovky s priebežnými výsledkami a potom šup do auta a vjazd do Prahy, či kde to bolo. Škoda, že to nebolo v lete. Mohli si spolu zaplávať ako táborníci."

Prišla len kvôli nemu

"Najkrajšia bola gratulácia od slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. Jej prítomnosť vo volebnom štábe bola krásnym zážitkom, ktorý si budem dlho pamätať. Prišla len kvôli tomu," uviedol Pavel s tým, že keby vyhral Babiš, do jeho štábu by gratulovať neprišla. 

P. Pavel: Najkrajšiu gratuláciu som dostal od slovenskej prezidentky
Novozvolený český prezident Petr Pavel v nedeľu uviedol, že najkrajšiu gratuláciu dostal od slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá za ním prišla priamo do volebného štábu. Dodal, že na tento moment bude dlho spomínať. Pavel to povedal v... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik