Čo sa skrýva za vojnou? Nič dôležité, len zdroje
29 | 01 | 2023 I Milan Laca

USA podporujú Ukrajinu pre jeden životne dôležitý zdroj.

Časopis Newsweek napísal, že dôvodom podpory Kyjeva zo strany USA sú veľké zásoby titánu na Ukrajine.

Ide "len" o zdroje 

V Spojených štátoch a ich spojeneckých krajinách prebiehajú snahy identifikovať, preskúmať a využiť obrovské zdroje kovu na Ukrajine, ktorý je rozhodujúci pre vývoj najpokročilejšej vojenskej technológie. Tá bude tvoriť základ budúceho "odstrašovania" Ruska a Číny.

Prišla sezóna "lovu Leopardov"
Rusko vypisuje odmenu 1 milión rubľov za ukoristený tank Leopard. Ruskí vojenskí spravodajcovia ohlásili začiatok "sezóny lovu nemeckých tankov Leopard", ktoré dodajú na Ukrajinu, informuje spravodajca Donbass Today . Odmeny Telegramový kanál... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Milan Laca

Hľadajú ho stále 

Washington a jeho spojenci v NATO, podľa novín, v súčasnosti pracujú na hľadaní a rozvoji obrovských ložísk tohto kovu na ukrajinskom území. V článku sa uvádza, že najvyspelejšia vojenská technológia v západných krajinách je veľmi silne spojená s dodávkami titánu. Koncom júna  poslenec v Dume Sergej Mironov, vodca liberálnych demokratov,  vyzval na zastavenie exportu titánu z Ruska. Dôvodom boli rozhodnutia západných výrobcov lietadiel Airbus a Boeing odmietnuť Ruskej federácii dodávky náhradných dielov pre údržbu lietadiel.

Prečo by im nemal patriť? 

V článku sa píše,  že americké ministerstvo vnútra považuje titán za jeden z 35 minerálov životne dôležitých pre hospodársku a národnú bezpečnosť krajiny. Spojené štáty teraz dovážajú viac ako 90 percent titánovej rudy. „Keďže na Západe narastá diskusia o tom, prečo je v našom najlepšom záujme naďalej podporovať Ukrajinu, myslím si, že toto je jeden z argumentov, ktoré budete  počuť najčastejšie,“ povedal zdroj časopisu Newveek.

Tu sankcie netreba

V júli minulého roka noviny The Wall Street Journal informovali, že EÚ zablokovala návrh na uvalenie sankcií voči ruskej spoločnosti VSMPO Avisma Corporation PJSC. Dôvodom boli  námietky Francúzska a niektorých ďalších krajín. Obávali sa, že Rusko prestane vyvážať titán do Európskej únie. 

Scholz označil Spojené štáty za garanta bezpečnosti v Európe
Kancelár Scholz: Pre bezpečnosť Európy je nevyhnutná koordinácia so Spojenými štátmi Pre bezpečnosť Európy je mimoriadne dôležité koordinovať naše kroky so Spojenými štátmi, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz. "Pre mňa je dôležité, aby sme na... Čítať ďalej
29 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!