VOĽBY V ČESKU: Kto vedie podľa prvých sčítaných hlasov?
28 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Českí voliči v piatok 27.1. a v sobotu rozhodovali o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš. 

Dvaja kandidáti

Pavel vyhral prvé kolo pred dvoma týždňami vďaka 1,98 milióna získaných hlasov. Babiša predstihol zhruba o 23 tisíc hlasov. 

Pavla odporučila voliť okrem iného štvorica neúspešných kandidátov z prvého kola, z ktorých sa do jeho kampane zapojili bývalá rektorka Mendelovej univerzity v Brne Danuša Nerudová a senátori Pavel Fischer a Marek Hilšer. 

Babiš dostal podporu od končiaceho prezidenta Miloša Zemana a neparlamentné KSČM a Trikolory, ktoré v prvom kole prezidentského adepta nepostavili.

S úderom 14. hodiny sa volebné miestnosti po celom svete uzavreli a začalo sčítanie hlasov

Podľa prvých sčítaných výsledkov vedie Petr Pavel. Ten pred 14. hodinou dorazil do volebného štábu, predieral sa davy. Andrej Babiš (ÁNO) by mal doraziť okolo 17. hodiny. Meno nového prezidenta vám CNN Prima NEWS prinesie vďaka exkluzívnej predikcii agentúr STEM a STEM/MARK ako prvé. Bude ním Pavol, alebo Babiš?

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY

Priebežné výsledky prezidentských voleb 2023

 5,55 % okrsov sčítaných

 69,79 % volebná účasť

Ing. Petr Pavel, M.A.

Petr Pavel 52,63 % 53 383 HLASŮ

Ing. Andrej Babiš

Andrej Babiš 47,36 % 48 031 HLASŮ

Prezidentské voľby sú u konca, začalo sčítanie hlasov. Tesne pred uzavretím volebných miestností o 14.00 h dorazil do svojho volebného štábu kandidát Petr Pavel. Doslova sa predieral davy, následne novinárom povedal, že sa cíti dobre a nič by spätne na kampani nemenil. Svoje šance na to stať sa prezidentom však komentovať nechcel. Jeho protikandidát Andrej Babiš by mal do volebného štábu doraziť okolo 17.00 h.

Česko začína rozhodovať! Kto vystrieda prezidenta Zemana?
Českí voliči budú dnes (piatok 27.1.) a v sobotu rozhodovať o tom, či sa štvrtým českým prezidentom stane bývalý predstaviteľ českej armády a NATO Petr Pavel, alebo predseda hnutia ÁNO a bývalý premiér Andrej Babiš, informujú české Parlamentní... Čítať ďalej
27 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme